dimecres, 15 de novembre del 2023

Editorials, llibreries, distribució i comercialització

 

Una vintena d’editorials demanden Enciclopèdia per 2,8 milions (La Vanguardia 14 nov 2023)

Una vintena d’editorials, agrupades en la comercialitzadora Xarxa de Llibres, han interposat una demanda judicial contra la distribuïdora Àgora, que ha estat admesa a tràmit, en què reclamen a aquesta empresa del grup Enciclopèdia Catalana 2,8 milions d’euros pels problemes derivats del naixement de la plataforma logística Entredós, l’agost del 2022, i que ha comportat nombrosos problemes al sector.

En un comunicat fet públic ahir, les editorials expliquen com l’esperança amb què van veure el naixement d’Entredós es convertia en un problema a mesura que passaven els mesos i els problemes no acabaven de solucionar-se tot i les promeses d’Àgora, fins al punt que al gener van decidir canviar de distribuïdora i contractar els serveis d’Aduna, del grup basc Elkar-ACL. Calculen que al magatzem d’Àgora-Entredós encara hi ha 350.000 llibres d’aquestes editorials. A més, expliquen que “des del gener Àgora ha deixat de pagar als editors afectats les factures corresponents a les vendes de la tardor i l’hivern del 2022”, mentre que recentment ha fet “llançaments editorials d’important envergadura i forta inversió”. Enciclopèdia Catalana va anunciar fa unes setmanes als seus treballadors que presentarà un expedient de regulació d’ocupació.

El comunicat el signen, a més de Xarxa de Llibres, Cossetània, Lectio, Quorum, Sidillà, Voliana, Profit, Amat, Símbol, Eumo, Bindi Books, Edi­cions Poncianes, Publicacions de l’Abadia de Montserrat, Barcino, Les Hores, Babulinka Books, Bromera, Tàndem, Més Llibres, Animallibres, Algar, Angle i Capital Books.


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada