dilluns, 24 de maig del 2021

L' alè d'un ruc - Projecte Fit a Fit Joan Brossa - Jacint Verdaguer

 L'alè d'un ruc és el resultat del projecte personal de Fit a Fit de la La Laia A. i la Laia F. de 1r B. Es tracta d'una carta que Joan Brossa escriu a Jacint Verdaguer.  

 D'on surt aquest títol? Aquesta és la seva argumentació

L'alè d'un Ruc. 

Hem triat aquest títol, perquè: 

  • La paraula Ruc té dos significats. 

Un d'aquest significats és inspirador tant en Brossa com en Verdaguer, ja que són  poetes  els quals han estat significatius per al nostre país Catalunya. L'han marcat, Verdaguer ajudant a Catalunya en els moments  que més ho va necessitar, moments de recuperació, a través de poesia, de contes i de  rondalles populars. Tots dos han mirat cap a una direcció per a poder recuperar aquest prestigi català el qual es va perdre durant la Decadència i es va recuperar amb esforç durant la Renaixença. I en Brossa a la postguerra lluitant per mantenir la cultura en un moment de dificultat. I hem lligat l'acció de mirar cap a una direcció per un bé comú,  amb un burro quan el fan treballar fortament, sense que defalleixi. Ja que els Rucs quan caminen/treballen en el camp porten uns laterals de cuir perquè només puguin mirar cap a una direcció, endavant. 

 L'altre significat és perquè el Ruc, és l'animal amb més prestigi català. 

  •  La paraula alè. 

Representaria els esforços i la constància tant de Brossa com Verdaguer, més per la part de Verdaguer, del que els ha costat realment retornar el prestigi de la llengua i la literatura catalana en temps complicats.

I un altre significat seria l'alè que ha deixat Verdaguer a Brossa, alè d'escriure, alè d'inspiració, alè d'admiració, l'alè de les paraules....

 

 


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada