divendres, 3 d’abril del 2009

VA DE LLIBRES!


Hola a tothom, el mes d'abril és el més en què la premsa parla més de llibres, és el mes de la lectura, és Sant Jordi. Per aquest motiu seria interessant recollir l'opinió sobre aquelles lectures que més ens han agradat o de les quals en tenim un bon record. Hi pot participar tothom, pares, alumnes, professors, i ja sabeu, que si voleu, no cal que hi poseu el vostre nom podeu posar-hi un pseudònim, ok?
Voleu comprar un llibre per Sant Jordi i no sabeu quin? Els comentaris del bloc ens poden ajudar a decidir:
CLIQUEU L'ETIQUETA "LLIBRES"(lateral dret de la pantalla) ON HI TROBAREU OPINIONS SOBRE LECTURES ACTUALS

8 comentaris:

  1. M’agradaria recomanar un llibre a tots aquells que estiguin interessats a conèixer altres cultures, que els agradin els llibres basats en fets reals i que no busquin gran complicació en el lèxic sinó d’un tipus més senzill. Aquesta novel•la es diu Somiant Palestina és de l’editorial La Galera i va ser escrit Randa Ghazy una jove italiana amb els pares de procedència egípcia. La tragèdia, la passió, l’odi, l’amor, la mort, el dolor, la bogeria, la violència, la por, l’amistat, la vida els somnis, la realitat i la ficció de la guerra donen vida als diferents personatges d’aquesta obra, des d’una proposta de prosa poètica. La gran extensió argumental de la guerra palestinoisraeliana passa en segon pla gràcies a l’originalitat de l’escriptura i fa que es pugui llegir en un sol dia.

    GSB

    ResponElimina
  2. M’agradaria recomanar “El medico perplejo” de Robert S. Borrow que està publicat, entre d’altres, per l’editorial Alba.
    L’Autor és un metge d’Estats Units que va començar a interessar-se, ja de gran, per tot l’àmbit del sobrenatural, actualment se’l considera un expert del tema. Robert ja ha publicat nombrosos llibres, tal ha estat el seu èxit que s’han vengut exemplars a escala mundial, i que fins i tot(com el cas de “el medico perplejo”) l’han enunciat en diaris com ara la Vanguardia.

    No és un llibre que expliqui una sola història, sinó varies històries de temes ben diferents(bogeria, zombis, visions del futur...), però totes són històries amb un toc fantàstic, que no obstant, són reals. Sinó t’agrada la ciència ficció aquest no és el teu llibre, però si t’agrada, pot ser que hi disfrutis molt i que t’hi enganxis a la primera (com em va passar a mi).
    El vocabulari és senzill i tracte de temes dels quals se’n parla constantment per tots els mitjans.

    Per cert, al estar fragmentat en diverses històries completament diferents entre elles, no cal llegir-se el llibre sencer per entendre’l.

    ResponElimina
  3. Aprofitant la setmana de Sant Jordi, m'agradaria recomanar Crespuscle, de Stephenie Meyer. Aquest llibre ha tingut molt èxit arreu on s'ha publicat però sobretot entre les adolescents.
    Personalment, no m'agraden gaire els llibres surrealistes i pensava que aquest no m'agradaria ja que va sobre una noia que s'enamora d'un vampir, però els pinten com éssers no tan llunyans com havíem imaginat fins aleshores.

    Crepuscle és una saga de quatre llibres dels quals només he llegit el primer i ara estic llegint el segon.
    Lluna nova, que és com s'anomena el segon no és tan fascinant com el primer ja que Bella (la protagonista) està molt deprimida i en alguns casos fins i tot encomana aquesta sensació al lector.

    Tot i així recomano els dos llibres i segurament que els que els precedeixen també estàn molt bé.


    MartaCC

    ResponElimina
  4. MartaCC, dóna una ullada a l'etiqueta cinema i literatura perquè hi ha una entrada sobre aquest llibre. Aprofito per dir-te que aquesta autora ara n'ha tret un altre, que serà el supervendes de Sant Jordi, es diu The host, sembla que promet!

    ResponElimina
  5. Diuen que el dia de Sant Jordi veurem en algunes paradetes e.books. Si en veieu, feu-nos-ho saber!.

    ResponElimina
  6. Aprofitant que en aquí podem recomanar llibres, ja que s’acosta el dia de Sant Jordi, m’agradaria recomanar-vos "Edad prohibida" de Torcuato Luca de Tena.
    Aquest llibre va adreçat a un públic més o menys de la nostra edat, ja que els protagonistes són un grup de nois i noies adolescents.
    Està situat a Espanya durant la Guerra civil, sabem que en aquesta època els contactes entre diferents sexes adolescents podien comportar problemes, fet que queda reflectida en “Edad prohibida”.
    Veiem com aquets nois comencen a descobrir el mon: els primers desitjos de l’adolescència, l’estrena de l’angoixa, els primers desenganys, les il•lusions que tenen i els somnis que els queden per complir.
    És un llibre que no costa d’entendre, i que es pot llegir amb molta facilitat, com veiem amb el títol, està escrit en llengua espanyola.
    Si haguéssim de classificar aquet llibre amb una temàtica podríem dir que es un drama, encara que no forçosament, ja que això va depèn dels caràcters.
    “Edad prohibida” és una de les obres més ambicioses que ha escrit Torcuato Luca de Tena amb més ritme, i amb més tensió.
    La primera edició que es va publicar va ser l’any 1958, encara que el llibre que tinc jo és del 2001.

    Andrea BV

    ResponElimina
  7. Tot i que Sant Jordi ja ha passat m'agradaria recomenar un llibre que estic llegin i que m'agrada molt és diu "El joc de l'àngel" d'en Carlos Ruiz Zafón.
    Com que d'aquest autor vàrem llegir un llibre a classe l'any passat i a molta gent li va agradar, crec que és un llibre que pot interessar bastant. Aquest llibre narra la historia d'un escriptor al qual un dia un home misterios l'hi fa un encàrrec per escriure un llibre. Aquest fet portarà moltes incognites i problemes.
    Crec que es un llibre que pot agradar molt a la gent acostumada a llegir bastant i que li agraden els llibres de misteri i amb alguna historia amorosa.

    MGS

    ResponElimina
  8. M'agradaria recomanar un parell de llibres de gènere policiac:

    - Dia de Perros de l'Alicia Giménez Bartlett. És una obra que tracta sobre un assassinat on l'unica pista que hi ha és un gos. Els inspectors de policia Petra i Fermín hauran de resoldre el cas utilitzan el seu enginy.

    - Yo Mato de Giordgio Faletti. És una obra que tracta sobra un assassí en serie, aquest va deixant pistes entre assassinat i assassinat.

    Aleix Rius

    ResponElimina