dissabte, 4 d’abril del 2009

Matemàtiques i literatura



Ara que està de moda la transversalitat, qui diu que la literatura i la matemàtica estan anys llum? Paolo Giordano escriu aquesta excel.lent novel.la, un autèntic fenomen editorial en vies de publicació a 29 llengües, on la literatura, la vida i els nombres estan perfectament connectats.

LA SOLITUD ELS NOMBRES PRIMERS de Paolo Giordano, "es llegeix d'una sentada. És una de les novel.les més originals i brillants que he tingut a les mans", ens diu Caterina Soffici al diari Il Giornale. Realment és l'efecte que m'ha fet a mi. L'he acabat ara mateix i encara tinc el regust que et deixa la bona literatura. De la seva lectura m'ha sorprès l'orignial estructura, com si es tractés d'un puzzle, les peces del qual el narrador et va donant lentament. Tot encaixa de forma sorprenent i acabes arrossegat al pou de la solitud dels personatges, de la qual no poden deslligar-se perquè és inherent a ells mateixos.
Síntesi argumental: " En Mattia havia après que entre els nombres primers n'hi ha alguns que són especials. Els matemàtics els anomenen primers bessons: són parelles de nombres primers que estan de costat, més ben dit, quasi de costat, perquè entre ells sempre hi ha un nombre parell que els impedeix tocar-se realment".

1 comentari:

  1. Aquest llibre em va agradar molt. Al principi no em feia cap gràcia llegir-me'l perquè em pensava que era relacionat amb matemàtiques però quan el vaig començar, m'hi vaig enganxar de seguida.
    Arola Rial, 4rt A.

    ResponElimina