diumenge, 28 de desembre del 2008

Trinstany i Isolda


Aquestes vacances de Nadal a TV3 han passat la pel.lícula Tristany i Isolda, espero que alguns alumnes de 4t de SO l'hagin pogut veure perquè a classe n'hem parlat. Interessa veure com l'argument de la pel.lícula s'allunya en alguns punts bàsics de la història escrita per Joseph Bédier(París, 1864 - Grand Serre, 1938) com per exemple l'origen de l'amor entre els protagonistes. A l'obra de Bédier, és un beuratge màgic el que uneix per sempre els enamorats. El filtre el preparà la mare d'Isolda perquè la noia se'l prengués amb el seu marit, el rei Marc, la nit de noces. El destí, l'atzar... fan que aquest filtre se'l beguin Tristany i Isolda fet que els unirà per sempre més.

La pel.lícula, dirigida per Kevin Reynols, deixa de banda aquest fet de caràcter màgic i aposta pel realisme: una trobada casual (destí-atzar) fa que els joves s'enamorin i quedin lligats per aquest amor per sempre més.

La veritat és que la pel.lícula m'ha despertat les ganes de tornar a llegir el llibre de Bédier, recordo que la trama és molt més complicada, hi apareix una altra Isolda, l'engany i la traïció porten els enamorats a un tràgic final molt més truculent.

Bé, si voleu trobar informació sobre la pel.lícula cliqueu aquí, hi trobareu ,a part de la fitxa tècnica , el repartiment dels actors, imatges i enllaços molt interessants.

I us convido a llegir el llibre, passareu una bona estona, entre cavallers, batalles, amors i traïcions.

2 comentaris:

  1. La peli em va agradar més del que em pensava, sobretot el rei Marc de Cornualla...

    ResponElimina
  2. Ara el llegiré me n'has fet venir ganes!!!

    ResponElimina