dimarts, 10 d’octubre del 2023

La meva Antígona

 Estem llegint Antígona de Sòfocles i moltes de les frases que trobem en les reflexions o arguments dels personatges ens interpel·len, per això les volem compartir. (hi estem treballant) -LU 1r Bat- Després en triarem una, i en farem una contextualització i un comentari significatiu.

Hecho con Padlet

4 comentaris:

  1. Antígona és una obra escrita per Sòfocles que tracta sobre una dona, Antígona, que es salta una llei que ha imposat Creont, el rei i el seu tiet, la qual diu que Polinices, germà d'Antígona, no pot ser sepultat a dins de la ciutat de Tebes després d'haver mort lluitant pel tro a fora de la muralla. Això fa que ella acabi morint suïcidada i en conseqüència Hemon, l'ex promès d'Antígona i fill de Creont, i Eurídice, dona de Creont.
    En la meva opinió, la obra té varies lliçons molt importants: el fet de defensar allò que una persona creu per sobre de tot (tal com fa Antígona amb l'enterrament de Polinices), i també el fet d'adonar-se dels errors comesos tard (com li passa a Creont al final quan la seva dona i el seu fill han mort pels seus actes). M'ha agradat especialment per això, ja que considero que són dos aprenentatges molt valuosos per tothom. D'altra banda, també m'ha agradat el fet que és una lectura amena i que al final t'acaba endinsant i enganxant, en certa manera.

    ResponElimina
  2. Antígona és una obra escrita per Sòfocles, que pertany al gènere de teatre grec el qual parla d'una dona la qual el seu germà ha mort fora d'una ciutat anomenada Tebes on mana Creont, tiet d'Antígona. Aquest ha posat una llei la qual cap mort fora la ciutat pot estar enterrat.
    Antígona decideix enterrar-lo, és a dir, incomplir les lleis i aquesta morirà suïcidada juntament amb Hèmon.
    Jo opino que l'obra m'ha agradat, ja que m'ha mantingut amb curiositat, perquè en molts moments de l'obra no sabia que passaria, sobretot quan Antígona parla amb Creont i ningú sap que passarà amb el seu futur i com morirà. I també, l'obra no m'ha cansat ni avorrit, ja que a mi em costa enganxar-me els llibres.
    Penso que tracta de temes molt interessants com l'estima cap a un germà i el valor d'Antígona per oposar-se a les lleis.


    ResponElimina

  3. Antígona, és una obra clàssica de la tragèdia grega escrita per Sòfocles al segle V aC. La història es centra en Antígona, que s'enfronta a les lleis humanes i de la ciutat amb la fi de poder enterrar al seu germà Polinices, malgrat l’ordre del rei Creont (el seu tiet) que ho prohibeix. Aquest conflicte entre les lleis divines i les lleis humanes, la moral personal i les exigències del poder autoritari, és el tema principal de l'obra.

    Personalment, considero Antígona una obra d’indispensable lectura, ja que examina temes universals i complexos de manera profundament emotiva. La manera en què analitza les conseqüències de la desobediència civil i la lleialtat a les creences personals a través del personatge d’una dona obstinada (Antígona) és una font d'inspiració i reflexió. També interpel·la a causa de les reflexions que són aplicables al món actual, per tant a la vida o la realitat del lector.
    4 (Laia)

    ResponElimina
  4. Què m'ha semblat Antígona?
    Antígona és una tragèdia que pertany al Teatre Clàssic i està escrita per Sòfocles. En aquest relat hi predominen uns valors molt concrets: la tenacitat, el coratge, la dignitat i el dolor. La protagonista, Antígona, és el clar exemple de com una dona s'oposa davant les lleis humanes i lluita pel que vol fins a la seva mort. Ens transmet un missatge potent sobre els principis que has de tenir com a persona i de les conseqüències que això pot comportar. M'ha transmès molta proximitat i empatia cap a ella, i m'ha transportat cap a la seva història

    Berta Janer Macias

    ResponElimina