dilluns, 6 de novembre de 2017

Seguint els passos de la Mila. Ruta literària de Solitud Víctor Català

Divendres, dia 3 de novembre, els alumnes de Literatura Catalana de 2n de Batxillerat vam realitzar la ruta literària de la novel·la Solitud de Víctor Català al Montgrí. 

  La sortida va consistir en pujar a peu pel camí de Santa Caterina, que rodeja el massís del Montgrí amb el castell al cim. Des del nucli de Torroella de Montgrí, vàrem passar per la creu i arribàrem a l’ermita de Santa Caterina, on Víctor Català es va inspirar per descriure l’escenari de l’acció de la novel·la Solitud. 

   Durant l’itinerari literari vam poder contemplar el paisatge de la plana de l’Empordà i comparar-lo amb el que es descriu al primer capítol del llibre «La pujada». Es llegiren, tot fent camí i a l’ermita, diversos fragments de la novel·la. Aquesta activitat la vàrem compartir amb una altra escola de Vic, la qual cosa va enriquir l’aprenentatge. 

 El grup de Literatura Catalana ha creat un twitter on pengen postals literàries, activitats, opinions i comentaris dels llibres que anirem llegint durant aquest curs. Pel que fa a Solitud, els alumnes de l’escola Virolai de Barcelona i de la Fundació Trams, han creat també el seu twitter des d’on compartim experiències entorn de la literatura de 2n de Batxillerat. 

Us deixem amb algunes imatges i amb l’enllaç al twitter del grup. Esperem que us agradin https://twitter.com/SomLesMiles


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada