dijous, 27 de juny del 2013

LLEGIR ENS FA MÉS LLIURES

         Les professores considerem que la lectura té uns beneficis i uns valors que moltes vegades no es perceben a primera vista:

Llegir ens manté vius i desperts
Llegir ens connecta amb la vida
Llegir desenvolupa la nostra experiència i enriqueix el nostre bagatge cultural, lingüístic.
Llegir ens permet crear un espai només per a nosaltres
Llegir ens ajuda a ser nosaltres mateixos
LLEGIR ENS FA MÉS LLIURES

BONES VACANCES!

      Us deixem una llista de lectures, seria interessant compartir les vostres opinions, no només d'aquests llibres sinó també d'altres que heu llegit i us han agradat.  Llegiu en català, castellà, anglès, francès, alemany, ... és igual! llegiu! Aprofiteu que podeu comentar en aquest mateix post i us contestarem! 

Els jocs de la fam 1-2-3 Suzanne Collins
Tokio blues Haruki Murakami (o altres del mateix autor)
El joc de l’àngel  Carlos Ruiz Zafón
El petit príncep Antoine Saint Exupéry
El Codi de Vinci Dann Brown
Victus Albert Sánchez Piñol
Un tros de cel Isabel Clara Simó
Les aventures de Sherlock Holmes  Arthur Conan Doyle
Narracions extraordinàries o contes de terror  Edgar Allan Poe

Llibres de l’Albert Espinosa, Agatha Christie,
Llibres de Jordi Sierra i Fabra



#AUDIOPINIONS:
 4t C (2013-14)

La Sira i l'Adrià   http://bit.ly/18jGqS3
La Clàudia http://bit.ly/18jqbGc

28 comentaris:

  1. Claudia Clare:
    "Los Juegos del Hambre" i "Perdona pero quiero casarme contigo", són llibres entretinguts per a adolescents que enganxen i agraden molt.

    ResponElimina
    Respostes
    1. Els has llegit? què destacaries de cada un d'ells?

      Elimina
    2. Si, els he llegit. Els dos tenen en comú que són de una parella enamorada, tot i que en Los Juegos Del Hambre, els protagonistes tenen dificultats en la seva relació ja que la premsa els fa mostrar de la manera que ells no són, per tant falsifiquen un amor. En canvi a Perdona Pero Quiero Casarme Contigo, és un amor de parella adulta, que viuen junts i és un dia a dia.

      Elimina
  2. Felip Zhu:
    El llibre "El codi da Vinci" de Dann Brown és un llibre policíaca, on destaco 4 cares de la història: l'església catòlica, l'Opus Dei, el món de la ciència i ordre dels Templaris. El llibre és bastant interessant ja que la trama és sobre la història on s'hi afegeixen dades reals per augmentar la seva intriga i el realisme de les conspiracions. El tema principal és el secret de l’Opus Dei on l'església intenta guardar-ho en secret. Penso que aquest llibre és dirigit a les persones que li agraden les trames de conspiracions i policíaques.

    ResponElimina
  3. Hola Felip, he llegit Inferno del mateix autor i és d'un ritme trepidant!! Mira el post que en parla

    ResponElimina
  4. Felip Zhu:
    M'ha encantat les novel·les lleugeres japoneses SAO (Sword Art Online) unes noveles que estan traduides en Castellà, aquestes novel·les tenen diferents géneres tant com de drama i romanç com acció i comèdia aixó fa que sigui perfecte per els adolescents. Destaco que la novel·la es situa en un futur proxim on la tecnologia evoluciona i es crea la realitat virtual on el protagonista experimenta els problemes que hi han on té que sobreviure en un joc sense poder-se desconectar de la realitat virtual, el joc tracte de si et mors dins del joc mors a la realitat i per poder-ne sortir tens que finalitzar el joc.

    ResponElimina
  5. Hola Felip, per què no prepares un post, amb imatges o amb algun vídeo parlant d'aquest gènere japonès? Segur que hi ha alumnes que els pot agradar. M'ho envies al meu gnail i jo ho publico al bloc!

    ResponElimina
  6. Hola Sicafe, no crec que jo pugui fer un bon post o vídeo per explicar el llibre ja que crec que faria sense voler algun spoiler/avanç sobre la història, per això crec que és millor aquest tràiler sobre la sèrie que volen fer del llibre, està en japonès però subtitulat en castellà:

    http://www.youtube.com/watch?v=MEuv_1rL0qc

    Això sí recomano llegir el llibre i després veure la sèrie ja que la sèrie omet algunes parts interessants del llibre.

    ResponElimina
  7. Ricard Bach
    Durant aquests dies he estat llegint la novel·la d' ALBERT SALVADÓ, El relat de Gunter Psarris i l'he trobat molt original. Quan comences no pots para de llegir i tens ganes de saber què passarà. El relat tracta d'un noi que el troben als Pirineus catalans mort. Allà mateix aquest personatge deixa escrita la seva biografia i tres boletaires catalans el troben per casualitat. Un d'ells la comença a llegir mentre els altres no hi són. Llavors entenen qui és i tot el que li va passar durant el règim de l' Alemanya nazi.

    ResponElimina
  8. Sembla molt interessant, intriga, misteri, biografia, història.....A veure si m'animo i el llegeixo!, ja t'ho comentaré

    ResponElimina
  9. Nan Xiao
    Fa molts dies que vaig acabar el llibre d'Àngels i dimonis de Dan Brown, és una novel·la policíaca i de suspens com molts altres llibres del mateix autor. M'agrada molt llegir els llibres de Dan Brown, perquè sempre escriu llibres que et permeten conèixer moltes coses noves de diferents tipus, en el cas d'Àngels i dimonis, a part de que el tema és molt interessant, ens explica algunes normes sobre la selecció del Papa, la història sobre els "il·luminati", i també els llocs i les històries de la ciutat de Roma. És un llibre molt descriptiu, que llegint la descripció pots imaginar la situació, i que és un llibre que enganxa molt. El recomanaria a la gent que estudia la història de l'art, i a la gent que li agradi les novel·les de suspens!

    ResponElimina
    Respostes
    1. Hola Nan Xiao, si t'ha agradat Àngels i dimonis, Inferno t'encantarà!

      Elimina
  10. Hola, sóc la Clara Alabern.
    Jo voldria recomanar un llibre que es diu "Perdona si et dic amor". Aquest llibre narra una història d'amor, que ens ensenya que l'amor no té edat ni fronteres, edat en el cas de la relació d'una adolescent i un home ja experimentat a la vida i fronteres en el cas de que tots dos viuen en el seu món, un treballa i l'altre encara va a l'institut, porten diferents ritmes de vida.

    " Llegir ens permet crear un espai només per a nosaltres"

    ResponElimina
  11. Mònica Famada
    Aquest estiu m’he llegit L’ombra del vent, de Carlos Ruiz Zafón. És una novel·la d'intriga que tracta sobre una història d'amor que passa a Barcelona. Comença quan un nen va al Cementiri dels Llibres Oblidats, i d'entre tots ells, tria L'ombra del Vent. Intenta descobrir més coses d'aquest llibre, però al final les acaba vivint en la seva vida.
    Em va agradar el llibre ja que m'agrada molt el seu autor. M'he llegit més llibres de Carlos Ruiz Zafón i trobo molt interessant el gènere que utilitza i les històries que explica.

    ResponElimina
  12. Berta Estragués
    Durant aquest estiu he llegit ‘’Els jocs de la fam’’ de Stephen King. Tracta d’una noia que es escollida a través d’un sorteig per participar pel districte 12 juntament amb un altre noi, als jocs de la fam. La noia haurà d’anar matant els seus contrincants per intentar sobreviure i poder guanyar els jocs.
    La veritat és que m’ha facinat ja que m’ha mantingut a l’espectativa de veure què passaria i quan arribava a casa només tenia ganes de continuar llegint.

    ResponElimina
  13. Roger Palomeque
    Jo he llegit 'Els jocs de la fam', el llibre m'ha agradat molt, el que explica i l’espai on passa la historia m'ha semblat molt interessant. L'ambient del llibre és molt dur i difícil, en les primeres descripcions del llibre, em va semblar que l'acció passava al voltant del segle XX, però més endavant em vaig adonar que es la història es situa en un futur. És una cosa completament diferent al que estic acostumat llegir.
    El que més m’ha agradat han sigut els personatges, al llibre els descriu molt bé, i cada un té una historia i un sofriment al llarg de la història. El personatge principal (protagonista) es diu Katniss (pertany al districte 12), es una noia que sembla poca cosa, pero al llarg de la història es veurà que va desenvolupant les seves habilitats.
    Recomano aquest llibre perquè com he dit abans és un estil que, almenys jo, no acostumo a llegir amb freqüència.

    ResponElimina
  14. Alba Viñas
    Aquest estiu he llegit: Raquel, de Isabel-Clara Simó; Mecanoscrit del segon origen, de Manuel de Pedrolo; i Els Jocs de la Fam, de Suzanne Collins.
    El que m’ha agradat més ha estat Els Jocs de la Fam, perquè és molt interessant i imaginatiu. Interessant perquè té una molta intriga, ja que tracta d’una noia que, per atzar, li toca entrar a lluitar i sobreviure en una espècia de “camp de batalla” del que de 24 adolescents només en pot sortir un supervivent.
    I imaginatiu perquè l’escriptora et fa entrar en un món fictici, que et sembla real pel tou d’arguments que et dóna.
    Crec que llegir ens manté més desperts i vius.

    ResponElimina
  15. Laura Barbero
    La sol•litud dels nombres primers.
    És una novel•la de l'escriptor italià Paolo Giordano. Aquesta novel•la m’ha agradat, ja que és un llibre que et toca, que un cop l’obres ja no en surts fins que passes l’última pàgina, que et fa viure les seves històries com si fossis tu el protagonista d’elles, que et fa pensar i sentir sentiments estranys, increïbles i intrigants. L’he escollit també, perquè és un dels únics llibres que ha aconseguit desconnectar-me de la vida real i connectar-me la ment completament i únicament amb el llibre.
    És un llibre inquietant, trist i intrigant. Al ser tant trist, et fa pensar amb tot el què tenim nosaltres i no valorem quan els personatges donarien el què fos per tenir una cama en funcionament, per no tenir problemes amb el menjar..etc

    ResponElimina
  16. Martí Anglada,
    Personalment, un dels gèneres que em captiva més és el de misteri, ens permet crear un espai només per a nosaltres mateixos. Sobretot és inquieta i emociona al lector amb històries que el protagonista ha de resoldre un enigma o es troba amenaçat per un perill, el qual pot estar difús i que concretar-se o no. L’acció normalment es presenta dins d’un àmbit quotidià, això fa que creï una tensió que dona més força a la intriga. Els llibres que recomanaria per a llegir en aquest camp serien: El Prodigi, de Gerard Guix. Ullals, de Salvador Macip i Sebastià Boig i la Pell Freda, de Albert Sánchez Piñol.

    ResponElimina
  17. Pau Blanco
    La meva saga de llibres preferida és la dels Jocs de la fam de Suzanne Collins que narra la història de un futur en que els EEUU estan dividits en dotze districtes i el capitoli que governa sobre tots ells. La Katniss és una noia del districte 12, el més pobre de tots. La seva vida és una lluita constant contra la pobresa fins que la seva germana surt escollida per anar als jocs de la fam, un sanguinari espectacle que canviarà les seves vides per sempre.
    Llegir ens permet crear un espai només per nosaltres.

    ResponElimina
  18. Phoebe North
    Dos llibres que he llegit aquest estiu són: Eclipse de Stephenie Meyer i El món groc de l’Albert Espinosa. El món groc és un llibre interessant però si no t’agrada parla dels sentiments i de temes personals es pot fer pesat. Recomano Eclipse sobretot a adolescents, explica les dificultats de l’amor a la nostra edat amb un afegit de fantasia i aventura.

    ResponElimina
  19. Júlia Aguilar
    Llegir ens permet crear un espai per nosaltres mateixos, perquè t'aïlles del que passa al teu voltant; i això ho he pogut comprovar amb el llibre "Si no em desperto", de Lauren Oliver, que té com a protagonista una noia adolescent, la Sam, la qual ha de reviure vàries vegades el dia de la seva mort. Durant tots aquests dies es nota molt estranya, però finalment acaba fent un canvi en la seva manera de pensar i comença a valorar tot el que té al seu entorn, tant la família, com els amics i fins i tot gent que fins al moment no li havia importat.
    És un llibre una mica estrany de llegir, ja que fins passades unes quantes pàgines no té molta intriga, però un cop ets capaç de seguir-li el fil es converteix en una història difícil de deixar.

    ResponElimina
  20. Carla Rifà

    El petit príncep, de l’autor francès Saint-Exupéry. Tracta d'un llarg conte on un aviador, que s'havia perdut al desert, explica el viatge d'un petit príncep per un univers imaginari però proper el nostre. Posa en manifest, alguns dels trets que ens fan humans com l'amistat, la bondat,la tendresa, la imaginació, l'entusiasme pel coneixement, la por, les obsessions,els sentiments...
    Actualment, és una lectura molt recomanada per els petits, però també és apropiada per als més grans.

    ResponElimina
  21. Oriol Garcia
    El llibre Divergents de Veronica Roth narra un món post apocalíptic que està dividit en nacions, les quals són les principals virtuts de l’ésser humà: valor, saviesa, amabilitat, abnegació i veritat. La protagonista, Beatrice Prior, haurà d’escollir el seu destí i, al llarg d’aquest emocionant viatge anirà descobrint els seus autèntics objectius i amistats, alhora que decidir-se entre continuar amb la seva família o seguir els seus instints i desitjos mes profunds
    Llegir ens permet crear un espai només per a nosaltres.

    ResponElimina
  22. Laia Raurell
    Aquest estiu he llegit el llibre Junts, una novel·la d'Ally Condie.
    Encara que no l'he acabat m'està agradant molt perquè et crea intriga i tens ganes de segui llegint-lo. Aquest llibre tracte d'una noia que viu en una societat perfecte i controlada. El dia del seu banquet d'aparellament els funcionaris van triar que la parella de la Cassia seria en Xander, un amic de la infància. Però quan arriba a casa hi ho visualitza li surt la cara d'un altre noi, en Ky.

    ResponElimina
  23. Paula Leiva
    Aquest estiu he llegit Brúixoles que busquen somriures perduts, d’Albert Espinosa,aquest explica la història d’un fill que es retroba amb el seu pare després de molt temps d’haver marxat de casa, amb el temps que passen junts el protagonista aprèn a perdonar i tant ell com el pare troben la felicitat. Aquest llibre et captiva des del primer moment en que obres la tapa, és una barreja de sentiments intensos, promeses perdudes i records vius en la vida dels personatges. Aquest llibre és tan profund que sens com si tu formessis part d’aquest.

    ResponElimina
  24. Núria Munts
    Durant l'estiu, he llegit dos llibres: La Felicidad es un té contigo i Brúixoles que busquen somriures perduts.
    La felicitad es un té contigo
    L’autora d’aquest llibre és Mamen Sánchez. La felicidad es un té contigo manté una gran capacitat per ensenyar els sentiments més íntim dels seus personatges. Recomano aquest llibre perquè rius molt mentre el llegeixes, però, sobretot perquè et dóna ganes de viure.
    Brúixoles que busquen somriures perduts
    L’autor d’aquest llibre és l’Albert Espinosa. L’amor de veritat, la família, la venjança, les segones oportunitats, la sinceritat... això t’ho fa veure aquesta novel•la i també et fa reflexionar i descobrir el que és realment important a la vida. T’adones que la veritat mou mons... La veritat et fa feliç... Penso que la veritat és l’única cosa que importa.

    ResponElimina