dimarts, 20 d’abril del 2010

Alicia for the iPad

El futur del conte? Què en penseu?

11 comentaris:

  1. La meva opinió sobre aquest tema és molt simple, crec que encara que passin anys i anys, els contes escrits a paper mai desapareixaràn, ja que els e-books fa anys que existeixen i no s'ha notat molt el canvi, però clar l'iPad és una altre cosa, és un invent revolucionari que uneix ordinador i llibre i les noves generacions podrien sentir cert atractiu. Però crec que els llibres no desapareixaràn, dacord que l'iPad aniria bé per no carregar el llibre (que pesa bastant) però no crec que els llibres perdin la popularitat, si més no per els llibres que llegim abans d'anar a dormir, que seria una tonteria (això crec jo)comprar-te el llibre en versió e-book i llegir-te'l al llit, perquè a lo millor tot el dia te l'has passat davant d'una pantalleta quadrada, i només faltaria que estiguessis al llit a punt d'anar a dormir i t'enxufin una altre pantalleta quadrada.
    En conclusió, els llibres escrits a paper eren, han set, són i seràn part de nosaltres.

    Marta Quintanas martinez 4rt C

    ResponElimina
  2. Jo crec que els llibre han set la base sobre la qual, la humanitat, ha anat progressant i fent-se sàvia. Nosaltres hem après llegint elque han escrit els nostres pares i els nostres pares van apendre del que van escriure els seus, dit això, els llibre són molt importants i en la meva opinió mai desapareixeràn`, però... l'avanç de la tecnologia és imparable i com per exemple l'iPad que a més de ser un llibre s'hi afageixen vàries prestacions molt interessants que poden complementar la lectura clàssica, com la reproducció de vídeos, visió de fotografies i sobretot poguer consultar quasi tots els coneixaments actuals, com si d'una biblioteca portatil es tractés, a través de l'invent dels segle que crec que és l'internet. Gràcies a això pots buscar per exemple la biografia de l'autor del llibre que estàs llegint.
    En conclusió: Si a els llibres i si a l'iPad.

    Jordi de Cózar i Rovira. 4rtC

    ResponElimina
  3. A diferència del que han dit abans en Jordi de Cózar i la Marta Quintanas, crec que en un futur molt llunyà els llibres passaran a formar part de la nostra història, de la mateixa manera que els ordinadors van substituir les antigues i tradicionals màquines d’escriure, i tot per una simple raó, els llibres amb el pas del temps es van desgastant, comencen a caure les pàgines..., i a més a més ocupen molt d’espai i són difícils de traslladar, en canvi els e-books, són molt més pràctics, no ocupen espai i tampoc es desgasten.
    Pel que fa en els iPads, crec que també acabaran substituint en els llibres desplegables que et compren quan encara ets petit i no saps llegir, ja que aquests últims, en ser petit els estripes i deixen de tenir la seva gràcia, i en canvi els iPads no.

    Anna Alboquers 4t A

    ResponElimina
  4. Jo, no sé ben bé en quina de les opinions estar més afavor o en contra...
    És veritat que un llibre no deixerà mai de ser un llibre, hi tothom en fa ús, però amb això de l' iPad... és un aparell revolucionari amb un munt d'aplicacions, i fins i tot penso, que a un nen li ferà més "gràcia" que els seus pares li llegeixin un conte, abans d'anar a dormi, des de l'iPad que des d'un conte de paper, ja que les futures generacions hauran nescut amb la tecnologia a "flor de pell"...
    Així que no se posicionar-me, ja que penso que l' iPad és un invent revolucionari però el llibre no hauria de deseperèixer MAI!!!

    Cristina Salvans Caballeria 4tC Eso

    ResponElimina
  5. Estic d'acord completament d'acord amb l'opinió que han manifestat anteriorment la Marta Quintanas i en Jordi de Cózar. Els llibres des de fa milions d'anys han set un eina d'ensenyament i entretaniment molt important i útil i crec que actualment continuen tenin la mateixa funció. Jo crec, que amb els e-books es pren l'encant quan has de llegir un llibre, perquè a mi m'agrada molt fullejar les pàgines del llibre, mirar alguns fragments... abans de començar-lo a llegir i tot això es perdria amb l'e-book.
    Però per una altra banda, també estic d'acord amb el que ha dit l'Anna Alboquers, la tecnologia és molt important en la nostra vida quotidiana actualment i al futur es descobriran moltes més coses que nosaltres no es podem ni arribar a imaginar, per això no dono gaire futur als llibres, ja que la tecnologia s'està fent un gran lloc a la societat.
    Pel que fa als iPads, crec que passarà exactament el mateix que als llibres, d'aquí a poc temps els llibres infantils desplegables s'acabaran convertint en iPads, cosa que no estic en contra perquè la tecnologia és un factor molt important a la vida de les persones.

    Mireia Mas López. 4rt C.

    ResponElimina
  6. No estic totalment d'acord amb en Jordi.
    El llibre és la base de la cultura, i crec que per molt que la tecnologia avansi i es creein cada vegada més aparells que facilitin informació o fins i tot aparells per poder arribar a llegir una novel.la, sempre quederan les grans biblioteques de llibres. Tot porta inconvenients, i aquí és un no estic d'acord amb el meu company, ja que potser sí que l'iPad estar revolucionant el món de la lecutra i de l'informació, però, si això continua a més, què serà dels llibres en paper? Pujarem amb una màquina a les mans que ens ho fa absolutament tot, que tan sols apretant una tecla et cerca el que vols? Penso que aquí ens equivoquem, que l'inteligencia humana és molt més que un aparell, per això voto perquè els llibres amb tapa i peu de pàgina segueixin sent la primera eina per disfrutar d'una bona lecutra.


    Rebecca Clare. 4rtC.

    ResponElimina
  7. Referent als iPads, considero que acabaran suprimint de mica en mica els llibres tradicionals, encara que el procès sigui llarg, penso que s'acabaran anulant fins que passin a formar part de l'história.
    Des del meu punt de vista penso els llibres no haurien de desaparèixer mai, ja que llegir a travès de l'iPad, no és el mateix que sostenir i llegir un obra. Tampoc és el mateix passar pàgina,... Crec que els llibres amagen unes históries dins seu, i que perden tota la seva emoció quan intentem canviar el seu format.

    Però malauradament, com ja ha dit en Jordi anteriorment, l'evolució de la tecnologia és imparable, i aquesta petita part de nosaltres acabarà desapareixent.

    Eva Pagespetit 4C

    ResponElimina
  8. Estic d'acord amb tot el que han dit la Marta, en Jordi i l'Anna.
    Jo també penso que la història ha anat evolucionant, i és per això que les coses han de tenir un passat. Crec que l'iPad serà el futur del llibre perquè:
    - Els llibres ja fa molt temps que existeixen, i la creació de noves necessitats per part de la societat fa que es busquin alternatives a coses ja existents.
    - Com s'ha demostrat amb el pas dels anys les neves necessitats i l'avenç de la tecnologia té diferents conseqüències, i crec que una d'elles serà l'evolució del llibre, com ja hem vist amb l'aparició de l'e-book.
    - L'iPad té molts avantatges en vers el llibre: pesa menys, té un tamany més reduït, és més amè i penso que per iniciar la lectura, serà un bon instrument.
    En conclusió, penso que l'iPad guanyarà la partida al llibre i també a l'e-book, ja que com podem veure en l'àmbit de l'educació, el llibre ja és substituit per l'ordinador. Tot i així, no crec que això passi en un futur immediat, sinó d'aquí a unes dues generacions.

    Olga Casacuberta i Vila 4tB

    ResponElimina
  9. Com molt bé han dit en Jordi de Cózar i la Marta Quintanas, els llibres es podrien definir com el recull d'informació i coneixement que l'ésser humà ha anat adquirint al llarg del temps. Tot això en la meva opinió, per molta nova tecnologia que es vagi desenvolupant mai es perdrà, ja que per posar un exemple seria com si ja que la gran part dels habitants dels països del primer món disposem d'alguna mena de línia telefònica, perdéssim el contacte cara a cara...Per mi no és això, i el gran patrimoni que té la humanitat en llibres s'ha de mantenir, evitar la desaparició, i encara diria més, fomentar-lo.
    Pel que fa al nou gadget de la multinacional Apple, l'iPad, crec que és un aparell creat precipitadament en un intent per avançar-se als seus competidors. En la meva opinió, té les seves coses bones ja que permet llegir llibres electrònics sense risc de pèrdua de visió prematura degut a la regulació de llum. Tot i això, la balança entre la valoració positiva o negativa, per mi, es decanta cap a la segona. És una eina que intenta oferir el màxim de funcions possibles però a la vegada no n'ofereix cap de completa i amb un perfecte funcionament -exemple d'això podria ser les primeres queixes respecte a la connectivitat Wi-Fi de la que disposa, o per què no dir-ho, el preu al que es ven-. De nou es posa de manifest que la companyia Apple busca aïllar-se en aquest sentit, i crear software específicament pels usuaris dels seus productes, fet que provoca la falta de compatibilitat en extensions de documents usades mundialment com per exemple el PDF o el complement per certes pàgines Adobe Flash Player. Malgrat això, segueix sent un e-book i benvingut sigui, sempre que no es perdi el llibre en paper...

    Eduard Urgell. 4rtC

    ResponElimina
  10. Pel que fa a la meva opinió i al tema el qual m'agrada molt de tractar puc dir que sempre he tingut molt clar el meu pensament. Jo coincideixo amb la primera opinió de la Marta, i per ampliar el que ella diu, voldria fer referència a lo que ha dit sobre els contes, i afegir-li algun motiu.Per exemple, uns dels motius, la qüestió estètica i material del llibre en sí, és a dir, quan per exemple els pares regalen un llibre al seu fill que està aprenent a llegir, el nen/nena ho rep amb una alegria i afecte especial, i pren el llibre com una cosa que a partir d'aquell moment se l'estima, i ell el reconeix com una cosa física, i que amés té un contingut que li produeix sensacions diverses adins. No cal dir, que moltes d'aquestes coses, amb l'ipad o l'ebook es perden. Pel que fa als llibres que nosaltres els adolescents i els adults consumim, doncs dir que per la meva part jo del llibre m'ho miro tot, i com els nens, m'els estimo com una cosa material, i també per el que contenen a dins. Crec que tot aquesta qüestió sentimental i fantàstica d'un llibre a un prestatge, o embolicat per un regal es perden... Hi ha moltes imatges que no em podria imaginar amb un ipad encomptes d'un llibre... una iaia amb uns nens.. i un ipad? o el nen que els pares li regalen l'ipad..
    Penso que per altre banda, la marca de Apple podria fer servir altres eines publicitàries, perquè per mi, fent publicitat intentant abolir el negoci de la impremta de llibres li treu forces punts.
    Per donar un últim motiu, dir que el fet de passar-se tantes hores devant de les pantalles no es sa i és perjudicial per la vista, i també per el mal de cap. Qui no ha tingut mal de cap alguna vegada per estar massa temps devant d'un ordinador?

    Daniel Taboada i López

    ResponElimina
  11. La meva opinió és una barreja de petites coses dels comentaris anteriors. Per exemple, recolzo la opinió de l'Anna Alboquers, perquè també trobo que els llibres formen part de la nostre història, ja que ens permeten archivar el nostre passat o simplement recordar aquelles històries que, a tots, alguna vegada ens han explicat quan erem petits, els contes populars, que, en la meva opinió, no desapareixeran mai per molt que la tecnologia avançi. Els podràn substituir, però no eliminar, ja que trobo que encara que l'ipad fagi diferents funcions a part de poder llegir-hi llibres, trobo una tonteria comprar-lo per llegir-los, encara que per contràri, es guanya espai. Si que és veritat que els llibres es fan malbé, com també ha dit l'Anna, però l'ipad és un objecte tecnològic que també és pot espatllar i et pots quedar sense en un moment, per tant, trobo més pràctics els llibres de tota la vida, aquells que ningú ens els podrà prendre ja que formen i formaràn part del nostre record. En definitiva, les noves tecnologies, la majoria de les vegades ens són útils, però no sempre substitueixen tot el possible, ja que la gent, per molta influència que els aporti, també troben que no tot es basa en una petita pantalla on està tot minimitzat dins d'ella, sinó que molta, prefereix el record dels objectes, en aquest cas els llibres, o simplement pensar ells mateixos en comptes de fer pensar a una caixa d'avenç tecnològic, l'ordinador.

    Mireia Ballús Tarrés

    ResponElimina