dilluns, 2 de novembre del 2009

Llibres que ens han agradat


Si voleu fer recomanacions de llibres que us han agradat, teniu aquest espai per fer-ho.
Sempre és interessant saber els vostres gustos perquè ens poden suggerir noves lectures o canvis en les que tenim al programari.

15 comentaris:

  1. Un llibre que m'ha encantat és Cor de Tinta, de Cornelia Funke. Forma part d'una triologia. De moment ja m'he llegit el primer, i he de dir que m'ha agradat molt. Parla d'una nena i el seu pare que poden fer sortir els personatges dels llibres que llegeixen, però no controlen qui ni quan surt. A més, quan surt un personatge algú del món real ha d'entrar al llibre. Quan surt el dolent d'un llibre titulat Cor de Tinta, Capricorn, intenta aprofitar-se d'aquest do per dominar la Terra.
    Val molt la pena, de veritat. Se n'ha fet una pel·lícula que és bastant bona, però òbviament no es pot comparar amb la lectura.
    Ara m'he començat la segona part, si cas ja comentaré què tal és quan me l'hagi acabat.
    Marta Montpeyó

    ResponElimina
  2. Ja ja! La Montpe, com sempre, la primera de totes!!

    Jo us vull recomanar una saga de llibres de ciència ficcció, el primer volum de la qual es diu Traició, seguit del segon, que es diu Perfecció.
    La protagonista és una noia que es diu Tally a la qual li falten molts pocs dies per fer els setze anys. Quan un noi o noia fa els setze anys, se somet a una operació especial que el converteix en perfecte, i així se'n pot anar a viure a la ciutat de Nova Bellesa, on se celebren festes memorables cada nit. Però tot canvia quan Tally coneix a una noia que es diu Shay, que curiosament fa els anys al mateix dia que ella. Aquesta trobada inesperada farà canviar l'opinió de Tally pel que fa a l'operació, i fins i tot farà plantejar-se a la noia l'alternativa d'escapar-se'n. I el que és més important: Cridarà l'atenció d'un grup de perfectes fins ara poc coneguts i molt misteriosos, els agents especials.

    De moment no hi ha cap edició dels dos llibres en català, per això, si us interessa, busqueu-los pels noms de Traición i Perfección. També dir-vos que s'espera l'entrega d'un tercer volum anomenat especiales :)

    Neus García

    ResponElimina
  3. Neus, estic totalment d'acord amb tu! Quan a la classe la Sílvia ha comentat que podiem exposar els llibres que més ens han agradat, no he tingut cap mena de dubte, ''Traición'' i ''perfección''. Bé, veig que no sóc l'única que ha gaudit d'aquesta lectura tan interessant, perquè la veritat és que aquests dos llibres de ciència ficció m'han sotmès i enganxat molt a no deixar de llegir-los fins a acabar-los. Sortirà un tercer, especiales? No hi ha dubte, també me'l compraré.


    També recomano ''A tres metros sobre el cielo'' de Federico Moccia. (El mateix autor de ''Perdona si te llamo amor''). Fent un petit resumet..
    La Babi i l'Step venen de dos móns completament diferents. Ella és la filla perfecta, estudiant, model.. Mentre que ell és un adolescent descarant, violent. Entre ells però, tot i les grans diferències que hi ha, en surgirà un gran amor, en el qual tots dos hauran de lluitar més del que esperaven.

    Es diu que Babi i Step fa referència a Romeo i Julieta, un escenari ple d'amor! :)

    Ivet Magem, 4tB

    ResponElimina
  4. Hola Marta, Neus i Ivet! :)
    Jo vull recomanar un llibre que em vaig llegir l'any passat, que és "Ángeles y Demonios" de Dan Brown. El llibre hi és amb català i amb castellà i tracta sobre un professor que investiga un crim comès a uns laboratoris d'alta tecnologia a Suissa on el cos hi ha una marca sobre una societat secreta molt antiga, els Illuminati. Més tard descobreixen que han matat el científic per obtenir un material altamen explosiu en fase de probes. Després els truquen els del Vaticà dient que han trobat el material que buscaven i que l'estàn veient per una càmara de seguretat del recinte que no saben on és.

    A partir d'aquí, els protagonistes viatgen a Roma en busca del material robat i descobreixen coses sobre aquesta societat i els seus membres que els sorpendràn...

    És un llibre que està molt bé, han tret la pel·lícula peró com deia la Marta, quasi sempre són millors els llibres que les pel·lícules.

    Aquests dies vaig començar a llegir la nova novel·la de Dan Brown, "El símbol Perdut".
    Ja hos explicaré que tal és! :)

    Vagi bé!


    Jordi de Cózar - 4rtC

    ResponElimina
  5. Hola a tothom
    Ja m'he acabat Sang de Tinta! És una passada, a mi m'ha agradat molt. Segueix l'estil del llibre anterior però aquest cop l'acció no passa al món real sinó que quasi tots els protagonistes entren al món del llibre Cor de Tinta, però que ja no és com el llibre original, sinó que la història ha evolucionat pels anars i venirs de personatges entre el món del llibre i el món real. Allà Fenoglio, l'escriptor, juntament amb Meggie, han d'aconseguir sobreviure i protegir els seus amics i la gent innocent d'aquell món medieval de la ira dels pocs sequaços de Capricorn que van aconseguir sobreviure i ara es volen venjar. En fi, que el llibre barreja màgia amb misteri, por, amistat i amor.
    Ja només em falta llegir l'últim, Mort de Tinta.
    Ja us ho comentaré quan l'acabi, i a veure si algú s'anima.

    Marta Montpeyó

    ResponElimina
  6. Hola gent!!!
    Veig que ha tingut molt d``exit aquesta secció del blog, per aixó jo també hi vull participar explicant un parell de llibres.

    El primer es diu "El cinquè mag"(i no va d'encanteris i pocions) d'en Francesc Miralles. La història es desenvolupa a Barcelona en l'època actual. Aquest llibre ens parla d'un noi solitari, l'Àlex, que per casualitat entra amb contacte amb l'assoiació dels Mags Cardinals. Aquests permetran que l'Àlex entri al seu grup si supera una serie de proves. Però un gran enigma s'amaga rere la prova final.
    Al principi de cada capìtol hi ha una frase que descriu la màgia. Amb aquest llibre descubrirem el que realment és la màgia.

    el segon llibre es diu "Diabólica" de la Carolina Lozano, també el trobem en català però jo el tinc en castellà. Aquest llibre succeeix a França a les ciutats de Cahors i Rocamadour, tot i que al llibre modifica una mica els noms, pels volts del 1450. Tracta sobre tres joves que pateixen una gran desgràcia per culpa d'unes promeses que, tot i ser formulades amb amor i sacrifici, els van portar a la Foscor (Oscuridad, en el meu llibre). Aquest llibre ens parla de l'Adriane, d'en Kartal i d'en Gaspar, un triangle amorós molt perillos, seran els testimonis de la lluita contra el Bé i el Mal.

    Laia Moral 4tA

    ResponElimina
  7. Hola a tothom!
    Jo estic d'acord amb la Neus, l'Ivet i en Jordi a l'hora de recomenar llibres.
    Els llibres que recomano més són "Traicion" i "Angeles y demonios" els dos són en castellà i són uns dels millors llibres que he llegit.

    Però també m'agradaria recomanar un llibre que vaig llegir l'any passat i que és una mica estrany, encara que és molt bo: "El joc de l'àngel" és un llibre de Carlos Ruiz Zafón. Quan vam llegir "El principe de la niebla" a castellà, em vaig quedar molt fascinada amb aquest autor, ja que em va impressionar molt i vaig començar a llegir llibres d'aquest autor.
    Aquest ens explica l'història d'un escriptor que viu a Barcelona i que no té gaire inspiració. Un dia, un editor anònim d'una editorial que ell no coneixia, li va oferir l'oportunitat d'escriure per a ell, un llibre religiós, com una Bíblia. Però a la vegada aquest escriptor, està obsessionat amb un amor impossible entre una noia molt més jove que ell, convertida després amb la seva ajudant i una dona jove, filla d'un home poderós. En mig de tot això, es barreja amor, intriga i tragèdia... Jo continuaria explicant però no us vull espatllar el final, si és que decidiu llegir-lo.

    P.D.: Ara estic llegint "La huésped" l'últim llibre de l'Stephenie Meyer (autora de la saga de Crepuscle, com tot ja sabeu), trobu qu és molt interessant, quan l'hagi acabat ja el comentaré.

    Mireia Mas 4t C.

    ResponElimina
  8. Hola, torno a ser la Marta
    Avui us voldria recomanar 3 llibres diferents de l'autor Rafael Ábalos:
    - Grimpow, El camino invisible.
    - Grimpow y la bruja de la Estirpe.
    - Kôt
    Tots tres giren entorn de la constant lluita entre la religió i la ciència, protagonitzada per diferents societats secretes, i el misteri de la "pedra filosofal" o la pedra del coneixement, que permet a la humanitat entendre els misteris insondables de l'univers.
    Els dos primers se situen a l'Edat Mitjana i tracten sobre un noi, Grimpow, que troba el cadàver d'un cavaller glaçat a les muntanyes. Aquest cavaller porta un missatge i una misteriosa pedra (la pedra filosofal) que canviaran la vida de Grimpow, per bé i per mal. D'una banda li farà descobrir grans misteris de la ciència, especialment l'astronimia, i el conduirà per un camí tortuós i ple de misteris i enigmes per descobrir el secret que s'amaga darrere aquesta pedra i el mateix univers, però que alhora li descobriran el món, la vida i les ganes d'aprendre viatjant. Però mentre això passa serà perseguit per l'església, que no vol que la humanitat progressi i aprengui d'ella mateixa i del que hi ha fora de la Terra.
    El tercer llibre, Kôt, també tracta sobre la pedra filosofal. Està situat en l'actualitat i explica 3 històries aparentment sense connexió que acabaran quadrant per a resoldre un altre misteri, només que en aquest cas també hi apareixen les noves tecnologies, els grans científics i fanàtics religiosos que volen tornar a l'Edat Mitjana.
    En fi, trobo que si sou amants dels misteris i us interessen les novel·les amb rerefons històric aquests tres llibres us agradaran.

    Marta Montpeyó

    ResponElimina
  9. ELS ALUMNES DE 4T C recomanen El curiós cas del gos a mitjanit, un noi amb autisme descobreix qui ha matat el seu gos. MARTA QUINTANAS
    Els pilars de la Terra, el totxo de novel.la històrica Recomanat per DANIEL TABOADA
    El joc de l'àngel recomanat per MIREIA MAS
    Els diaris de la Carlota (tots) REBECCA CLARE

    ResponElimina
  10. ALUMNES DE 4T A
    . Memòries d'Idhun de Laura Gallego és una trilogia, valorada per Anna Alboquers, Laia Moral, Xevi Parareda
    . L'Església del Mar. I.Falcones
    . La solitud dels nombres primers, ja n'hem parlat en una entrada a l'etiqueta llibres. Val la pena. A.Rial
    . Els diaris de la Carlota (of course) recomanat per la Carlota.
    . Cometas en el Cielo de Khaled Hosseini
    . Graceling de Kristin Cashore. Recomanat per L.Armengol

    ResponElimina
  11. Torno a ser la Marta i m'agradaria recomanar un altre llibre, "La calavera de cristal" de Manda Scott (no sé si hi és en català, però jo el tinc en castellà). Crec que és ideal per a les persones que els agradi la mitologia i les històries antigues, i també si esteu interessats en les profecies del 2012.
    En aquest llibre es tracten 2 històries: la de Cedric Owen i la seva calavera (segle XVI) i la de Stella, una espeleòloga que troba aquesta calavera que va ser enterrada en una cova del Regne Unit. Amb l'ajuda d'aquesta joia antiga d'una gran bellesa i precisió tècnica, Stella ha de lluitar contra un caçador de perles que la persegueix i inentar descobrir el misteri que la pedra amaga. Meravellós.
    Marta Montpeyó
    PD: Per cert, també he acabat Mort de Tinta, i he de dir que l'he trobat molt emocionant. De totes maneres, no us en diré res, perquè és tant sorprenent que més val que ho descobriu vosaltres.

    ResponElimina
  12. hola hola hola!!! Sóc la Neus, i m'agradaria recomanar un autor dels més coneguts, Jules Verne. Als qui els agrada la ciència i el mistèri, els agradarà algun dels seus clàssics, com per exemple, el que jo m'he llegit i el que trobo més interessant: L'illa misteriosa. I, ull! no us equivoqueu! encara que el senyor Verne sembli passat de moda, us sorprendreu al adonar-vos dels amplis coneixements científics i de tota mena que poseeix aquest autor, que va escriure els llibres més ben documentats que es troben fins i tot avui en dia.

    així doncs, espero que disfruteu de la lectura, i abans d'acabar, també voldria recomanar el llibre titulat "els jocs de la fam" (només he llegit el principi però és una adicció total....)

    Neus García

    ResponElimina
  13. Bon dia!
    Torno a ser la Marta i escric per donar completament la raó a la Neus, en tots dos casos. Del primer no tinc gaire res més a dir, els llibres són molt bons i ben escrits.
    Pel que fa a "Els jocs de la fam" puc dir que m'he llegit els dos llibres que de moment han sortit en català i espero que aviat es faci un tercer (no sé si ja hi és en anglès o encara no s'ha escrit), perquè són realment al·lucinants. Els personatges són molt curiosos i trencadors i la història, a més d'enganxar-te, fa reflexionar sobre les injustícies que solem cometre els humans (una mica portat al límit, això sí). De totes maneres, encara que és un llibre d'aventures i algunes parts de ciència ficció hi ha alguns trossos durs i sentimentals però molt bonics.

    Marta Montpeyó

    ResponElimina
  14. Fa uns mesos, que vaig veure " El Codi Da Vinci" (la pel.lícula) i em sonava i no sabia de què, vaig anant-hi donant voltes, hi més voltes i em vaig recordar que quan era més petita, concretament al 2003,quan va sortir el llibre me mare se l'estava llegint, cada nit en llegia un tros i a l'hora de dinar del dia següent ens l'explicava al meu germa i a mi fins a tal punt que a través seu ens hi vam enganxar.
    Al cap d'uns 7 anys, vaig veure la peli, em va encantar i ara me l'estic llegint.
    Trobo que a"El codi Da Vinci" es d'una temàtica molt especial i original, a mi personalment m'encanta.
    No us puc dir gaire res del llibre perquè no he avançat gaire, i explicar-vos la pel.lícula no tindria gràcia en aquest apartat del blog.

    Cristina Salvans 4tC

    ResponElimina
  15. Ja sé que fa molt temps que ningú deia res, però tinc ganes de recomanar-vos vivament una tetralogia que he començat, Los libros de Pellinor. Desgraciadament, en castellà només s'han publicat els 2 primers llibres, però si tot va bé els altres dos es publicaran en poc temps.
    He de dir que a mi m'han enganxat molt, i estic esperant amb candeletes que els publiquin. Si us agrada la fantasia i les aventures, estic segura que el trobareu molt interessant.
    El tema és força típic, tracta d'una noia, Maerad, amb un passat dramàtic que resulta ser l'escollida per salvar el món de la maldat que s'acosta, però crec que està molt ben escrit, mantenint sempre el misteri. S'ambienta en una hipotètica civilització antiga però molt avançada, amb un component de màgia i èpica, i la noia i el seu mentor s'han d'enfrontar a tota classe de perills i criatures demoníaques que els envien els dos principals mags malvats d'aquest món. Els detalls estan molt ben cuidats i hi ha unes grans descripcions.
    Crec que pot interessar molt a la gent que llegeixi aquest estil. Espero que us agradi.

    Marta Montpeyó

    ResponElimina