diumenge, 28 de desembre del 2008

Crepuscle de l'autora Stephenie Meyer




Què tindrà aquest llibre que hagi estat un gran èxit entre els joves? Tot el que en sé, ho podeu trobar a internet, i us puc dir que és una novel.la de fantasia i amor escrita per l'autora Stephenie Meyer i publicada el 2005. És la primera part d'una sèrie de quatre llibres: Crepuscle, Lluna Nova, Eclipsi, i A Trenc d'Alba.
Ja s'ha fet la pel.lícula del primer volum de la série, si l'heu vista feu-nos saber si val la pena o no,ok?
Aquí teniu el web oficial de la pel.li, cliqueu here

17 comentaris:

  1. Una de les moltes crítiques sobre 'Crepuscle':
    "La pel·lícula és exhuberant i bella, i els actors estan ben escollits. (...) 'Crepuscle' enlluernarà l'audiència a la que es dirigeix: les noies de 16 anys i les seves àvies; les seves mares ja saben massa coses sobre nois com aquests [referint-se al noi protagonista]." (Roger Ebert: Chicago Sun-Times)
    Per consultar més crítiques, tant de crítics professionals com d'espectadors: http://www.filmaffinity.com/es/film146914.html

    ResponElimina
  2. TROBO QUE AQUEST LLIBRE ENGANXA MOLT, M'HE L'HE LLEGIT MOLT DEPRESSA, PERÒ TROBO QUE EN LA PEL·LÍCULA DEIXEN DE POSAR ESCENES MOLT BONIQUES I SENTIMENTALS.
    ARA HE COMENÇAT LA SEGONA PART DE LA SAGA DE CREPUSCLE I M'ESTÀ AGRADANT MOLT.
    RECOMENARIA QUE ES MIRESSIN PRIMER LA PEL·LÍCULA I DESPRÉS ES LLEGISSIN EL LLIBRE JA QUE TROBO QUE ENGANXA MÉS AIXÍ.
    CRISTINA S.C (F)

    ResponElimina
  3. Cristina S.C, quan acabis la segona entrega ja ens diràs què tal, ok?

    ResponElimina
  4. D'entrada us he de dir que jo no he llegit el llibre ni he vist la pel·lícula, però dies endarrera vaig sentir una crítica molt negativa dels valors morals del llibre. En concret, tractava l'obra de puritana, conservadora, defensora de la virginitat i la tradició. també esmentava que havia tingut molt èxit en la societat americana, la qual cosa voldria dir que potser la ideologia dels joves anericans està canviant.
    Jo em demano: si l'obra també agrada tant aquí, voldrà dir que els joves catalans comencen a interessar-se per un estil de vida que havia caigut en desús?
    En fi, en continuarem parlant...
    CarmeC pSM

    ResponElimina
  5. Jo que he vist la pel·lícula, penso que és molt bonica. És una història d'amor molt interesant.
    Com a moltes pel·lícules passa, he sentit a dir que està més bé el llibre ja que ho explica encara amb més detalls.
    Recomanaria a tothom que l'anés a veure, ja que a part de està molt bé, està molt ben rodada.

    ÈPC.

    ResponElimina
  6. Bé, torno a ser la C.S.C ja he acabat el segon llibre ( LLUNA NOVA ), de fet, ja m'havien dit que era fluix, i es que és veritat, trobo que hi ha molta tristesa entorn la Bella Swan, però això s'anima al final de l'història.

    ResponElimina
  7. Torno a se la C.S.C, m'havia descuidat de dir que ja he començat el tercer llibre ( ECLIPSI ) es molt bo! ja passo per la pàgina 300 a mi m'està encantant i ha hagut una escèna que me la he llegit dos cops de lo maca que és , m'encanta.
    Quant hagi acabat tornaré a comentar!

    ResponElimina
  8. Ola he de dir que he vist la pel·licila i ja me llegit crepuscle i lluna nova i he de dir qu m'hanenantat i m'han enganxat com no ho ha fet cap altre llibre.El libre lluna mova me l'he llegit en 5 dies i que dma començare el d'eclipse. es vveritat que el segon llibre és més trist però els últims capitols són molt emocionants ino ots parar de preguuntar-te que passsara. esticemocionada per començar l'altre llibre. quan l'hagi començat ja dire que tal.
    -->L.M.R. amiga de C.S.C.

    ResponElimina
  9. c.s.c
    he acabat ECLIPSI es genial!
    ara ja he començat A TRENC D'ALBA es molt guai!!!!
    ja passo per la pàgina 370 i m'està encantant!

    ResponElimina
  10. Carai, CSC, enlloc de llegir sembla que devores aquesta saga de novel.les. Explica'ns què és exactament el que més t'atrau d'aqustes novel.les. L'argument? els temes? els personatges?...

    ResponElimina
  11. Jo me'ls vaig llegir d'una tirada també, amb una setmana tots quatre llestos, la veritat es que enganxen molt i crec que és precisament per aquests valors tan tradicionals i romàntics que els joves d'avui en dia no tenim en les nostres relacions. La veritat no és que siguin unes grans novel·les i l'estil tampoc no és genial, però ha trobat un fil argumental que barreja amor, passió i misteri i sap retardar els moments que tots esperem. Però jo crec que per llibres sobre vampirs estan més bé els d'Anne Rice, sobretot els primers (Entrevista amb el vampir, Lestat el vampir, etc.), almenys estan més ben redactats.
    Per acabar m'agradaria dir que les traduccions al català de Crespuscle i tota la saga tenen un munt d'errades.


    StatusQuo

    ResponElimina
  12. Estic d'acord amb tu StatusQuo, jo ja l'he llegit i m'ha costat acabar, l'he trobat molt fluix a nivell d'estil. Entenc però que agradi tant als alumnes (sobretot noies) és un llibre força ensucrat. Anna Rice és la reina del gènere. I per començar res millor que el clàssic: Dràcula

    ResponElimina
  13. Doncs jo opino que aquesta saga és interessant i original. Com que el primer llibre me'l van regalar amb castellà, els altres tres també els he llegit en el mateix idioma. I us he de dir que la traduccó espanyola val més la pena que la catalana, perquè és més fresca i convincent. Pel que fa a la pel·lícula, què voleu que us digui? No és una obra mestra. Hi ha moments que es fan una mica pesats, i a la Bella la pinten una mica encantadeta i sosa quan, segons el llibre, no ho es tant.
    Dit això, el meu consell és que us llegiu primer tots els llibres i disfruteu amb la lectura, i llavors mireu la peli tranquilament!

    Neus

    ResponElimina
  14. Hola Neus, estic d'acord amb tu, la traducció espanyola és millor. També aprofito per dir que és important llegir en llengÜes diferents. Si teniu la sort de saber anglès o francès, alemany o castellà i català, no llegiu traduccions, llegiu sempre que pogueu en la llengua original, encara que hi tardeu més, és igual! Però val la pena.
    SICAFE

    ResponElimina
  15. No sé si te gaire sentit tornar a deixar un comentari, ja que fa un any de tot això aproximadament, però m'ha fet gràcia tornar-los a llegir (els comentaris) i m'he adonat, que no vaig comentar l'últim llibre de la saga.
    "A trenc d'alba" és el llibre més bo de la saga. Ara me'ls estic tornant a llegir tots i ja passo per l'últim que em torna a enganxar molt!!!

    Cristina S.C

    ResponElimina
  16. Trobo que tots els llibres són genials i, com heu dit, potser una mica ensucrats. De totes maneres, l'argument és molt interessant i et té sempre al límit de nervis, perquè tan bon punt et sorprèn amb coses que no saps d'on surten com et pot recórrer a les mateixes idees dels llibres anteriors. Jo us recomano especialment l'últim, ja que el desenllaç és molt curiós.
    Si us agrada el gènere, també crec que us agradaria llegir "Graceling", de Kristin Cashore. Té alguns aspectes similars a la saga de Crepuscle però barreja dons, amor i el conflicte intern de valors. A mi m'ha encantat, us el recomano.
    Marta Montpeyó

    ResponElimina
  17. Estic fent un treball on he de recopilar informació,comentar aspectes de la lectura de crepuscle i diferències amb la pel·lícula. hem podríeu ajudar amb els valors que transmet, diferències i opinions diverses de coses que us hagin cridat l'atenció? Perquè penseu que ha tingut tant d'èxit entre el jovent la saga crepuscle? Gràcies!

    ResponElimina