diumenge, 20 d’octubre del 2024

Els àugurs. L' àguila s'abraona damunt la bandada d'oques. De l'Odissea a EEUU.

 Quan llegíem, aquests dies "Les aventures d'Ulisses", adpatació en prosa de l'Odissea d'Homer, vam parlar de la importància dels somnis i també de la interpretació del vol dels ocells. Recordeu el moment en què Telèmac surt d'Esparta, per retornar a Ítaca, i veu una àguila que ataca una bandada d'oques? Aquesta episodi el vam relacionar amb la pràctica d'uns especialistes a interpretar el vol dels ocells per predir o augurar. Aquests especialites reben el nom d'àugurs, d'aquí la paraula auguri, senyal o presagi del que pot succeir pròximament o en el futur.

Després, si recordeu, Penèlope té un somni on apareixen els mateixos referents: una àguila que s'abraona damunt d'una bandada d'oques. La interpretació la vàrem explicar i era molt evident: Ulisses es venjaria i mataria els pretendents que van usurpar-li el palau i volien fer-se amb el poder, tot aconseguint que Penèlope es casés amb un d'ells. 

 Doncs bé, aquest diumenge, l'atzar o potser alguna musa o algun déu, ha fet possible que es publiqués, a La Vanguardia, aquesta fotografia tant explícita com l'episodi. 



Es tracta d'una àguila que vola entre les fulles de tardor sobre un estany d'East Derry a l'estat nord-americà de Nou Hampshire tot fent fugir una bandada d'oques i ànecs😃. 
No sé si els americans s'han plantejat, ara que estan en campanya,  què pronostica aquest vol.
  

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada