dimarts, 7 de juny del 2011

LAURA A LA CIUTAT DELS SANTS: apunts, temes: la boira, els ulls, la societat de Comarquinal

APUNTS GENERALS DE LA NOVEL.LA


Els ulls: Treball realitzat per Guillem Castany de 1r B btx.

Els ulls
View more presentations from sicafe

La Societat a Comarquinal: treball realitzat per Marta Montpeyó  (estigueu al cas que hi ha un enllaç a un àudio-glògster).
La Veu de la gent de Vic des de 1930 fins ara de l'Ariadna Poblet
El Tema de la Boira a Comarquinal de L'Ivet Magem de 1r A.



ELS MOBLES DELS MUNTANYOLA (ROCAFIGUERA) Realitzat per

5 comentaris:

  1. Tot just abans de començar a llegir la novel·la quan la Sílvia ens va dir i comentar els temes dels possibles treballs que es podrien fer, de seguida em va cridar l'atenció el tema de la BOIRA i vaig pensar que seria molt interessant de treballar-la bé. No sé ben bé perquè, però potser perquè com a vigatana la seva presència aquells dies freds d'hivern et crida l'atenció, i fins i tot l'arribes a odiar a vegades, mentre que d'altres t'hi sents a gust i et dona un aire de llibertat(...).

    Tal i com heu pogut observar després de llegir la novel·la, la boira té un paper molt important i encara que a Comarquinal potser aparegui amb més frequència i sen faci més esment, si ens hi parem a pensar ben cert és que durant l'hivern a Vic tampoc ens en podem desempallegar.

    Després d'haver treballat a fons "aquest personatge" i haver realitzat aquest vídeo, estic satisfeta del resultat obtingut. No ha estat un treball feixuc, ni l'he hagut de fer per obligació. Sense pautes marcades i al meu gust, al meu aire, se'm ha fet un treball agradable, i m'he sentit identificada com a Vigatana amb la boira. També és cert que he tingut bastants problemes per a canviar de formats ja que em donava error i no em deixava passar-ho a .avi, o per fer que la música sonés per sota de la meva veu. Però després de l'esforç dedicat, ja que s'ha de dir que la realització d'un vídeo d'aquestes característiques comporta temps i hores, el resultat és satisfactori i un mateix sent que ha valgut la pena tota la dedicació i temps invertit.
    així doncs, animo a fer treballs d'aquestes característiques, ja que d'una manera diferent i no tot teoria i apunts a classe, també s'aprèn, i molt més del que ens pensem!!!!

    Ivet Magem, 1r A batxillerat

    ResponElimina
  2. Núria, Amb el teu treball podem gaudir del món més proper de la Laura. De ben segur que per a tu deu haver estat un privilegi poder arribar a l'interior de la casa Rocafiguera i localitzar tots els referents del mobiliari i detalls decoratius. Has fet un bon treball de recerca!
    Sílvia i Carme

    ResponElimina
  3. Sílvia i Carme,

    He disfrutat molt fent aquest treball perquè m'ha permès de fixar-me en molts detalls referents al mobiliari als quals no havia parat mai molta atenció. A més, com que està relacionat amb la meva família m'ha interessat molt més i m'ha permès descobrir moltes coses a nivell personal que m'ha agradat molt de poder saber, he pogut conèixer molt millor la casa Rocafiguera, i amb el que coincidia, ho he pogut relacionar amb la novel•la de "Laura a la Ciutat dels Sants".

    Estic molt satisfeta del resultat obtingut, i també d’haver-lo pogut compartir i que us hagi agradat.

    Núria de Rocafiguera

    ResponElimina
  4. És important compartir coneixements, jo et dono i tu em dones

    ResponElimina
  5. IVet, celebro que gaudissis llegint el llibre i valorant el paper de la boira a la novel.la, el teu treball ha estat excel.lent.

    ResponElimina