dimecres, 5 d’agost del 2009

EL SILENCI de Gaspar Hernàndez


El Silenci ha estat una de les obres que més defensors i més detractors ha tingut. N'hi ha per tots els gustos. Premi Josep Pla 2009.

A mi personalment no m'ha enganxat, l'he deixat a la meitat. Però reconec que a molta gent li atregui. Gaspar Hernàndez és periodista i escriptor, dirigeix i presenta el programa L'Ofici de Viure a Catalunya Ràdio, programa que té molts seguidors (sobretot seguidores). He tingut ocasió d'escoltar-lo i realment t'adones que amb la vida que portem, d'extrema velocitat, que algú et parli a poc a poc, que t'ajudi a frenar el ritme frenètic i t'assereni és d'agrair. Necessitem temps però l'hem d'aprendre a gestionar per trobar-nos a nosaltres mateixos. El silenci és una novel.la sobre l'immens poder de la confiança i que posa en qüestió els nostres límits.


En una habitació de Formentera un home parla, durant tota una nit, a una noia adormida. Ella és Umiko, una japonesa que fa classes de meditació i que creu en el poder de la curació espiritual. Umiko ha passat per un dur aprenentatge en un monestir zen, i està convençuda que si les emocions l'han fet emmalaltir, també la poden curar. Però demana consumar la nit amb un acte que va molt més enllà de la paraula dita.


VISITEU LA SEVA RELAXANT PÀGINA CLIQUEU AQUÍ


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada