dimarts, 14 de febrer del 2017

Poesia, des del sentiment més profund de pèrdua a les paraules


3 comentaris:

  1. Hi ha alguns sentiments tan profunds que no hi ha cap manera d'expressar-los, són inefables. Mai es pot comprendre com se sent una persona que ha perdut a algú molt important en la seva vida, encara t'ho expliqui amb la millor de les poesies, ho has de viure tu per sentir el mateix. La poesia és un instrument molt útil per ajudar-te a expressar el que sents, però mai en serà suficient, sempre et faltarà algú que voldràs fer sortir.

    Mancy Kanda. 1r A Batxillerat.

    ResponElimina
  2. La relació entre els sentiments i la literatura pot semblar senzilla. Aquest article, però, en parla més àmpliament. És cert que pot resultar de gran ajuda expressar les nostres emocions a partir de la poesia, però és molt complicat oblidar completament situacions difícils. Els sentiments tenen una complexitat tal que no poden quedar-se en no-res.


    Clara Sayós Crosas
    1r A Batxillerat

    ResponElimina
  3. Bona tarda.
    Aquest article incita clarament a reflexionar; primerament, la manera en què la jove poetessa afronta una pèrdua tan gran i més en la situació la qual està vivint, és realment admirable. Crec que tots hauríem de reflexionar i amb una mica d'empatia, intentar imaginar com hauríem resolt nosaltres aquesta situació. Personalment penso que, molt poca gent seria capaç de transmetre el seu dolor d'una manera tan bella, i que molts quedaríem tancats en ells mateixos recordant com seria la vida si aquella persona estimada no hagués marxat.

    D'altra banda, penso que s'ha d'admirar també la feina realitzada per Paula Bonet, ja que té molt valor el què ha fet ella també: No ha de ser gens fàcil plasmar uns sentiments tan personals i recents només interpretant unes breus línies fetes rimar. Com a humil artista, si és que em puc arribar a considerar artista, reconec que jo no seria capaç de poder transmetre uns sentiments tant forts quan un mateix no els ha viscut.
    Crec que encara que potser els poemes de la Maria Leach no siguin del nostre grat personal, hem de ser capaços de valorar-los, i molt, perquè son dignes d’una gran admiració i respecte.

    Acabaré citant una de les frases que més m’han agradat, «Traducir los sentimientos en palabras» quan he llegit la seva pàgina web personal, la cual deixo escrita a continuació:

    http://marialeach.com/

    Si tots fóssim capaços de fer el que diuen aquestes 5 paraules, gran part de les coses que escriuríem seríen veritablement unes magnífiques obres d’art.

    Rosa Montañà Barnolas
    1rA Batxillerat

    ResponElimina