dimecres, 22 d’abril del 2009

El Club de los Poetas Muertos - 4t de SO-

El club de los poetas muertos (Dead Poets Society)
EE.UU. 1989. 128 min. Color.
Director: Peter Weir.
Guión: Tom Schulman.
Fotografía: John Seale.
Música: Maurice Jarre
.
Intérpretes: Robin Williams, Robert Sean Leonard, Ethan Hawke, Josh Charles, Dylan Kussman, Allelon Ruggiero, James Waterston.

Què us ha semblat la pel.lícula?
  • Comenteu aquells aspectes que us han agradat més a nivell temàtic, de personatges i també a nivell tècnic (fotografia-música-interpretació...)
  • La tipologia de text que heu de fer servir per donar la vostra opinió és la del text argumentatiu amb introducció implícita.

29 comentaris:

  1. El club de los poetas muertos es una película ganadora de un oscar, lo que demuestra lo buena que es, ya hace tiempo que salió, y esta ambientada en el pasado, sin embargo, no esta desfasada para ver hoy en día.
    El argumento gira alrededor de un grupo de amigos de un colegio americano muy elitista que, gracias a su profesor de literatura (cuyos métodos son algo excéntricos), se aficionaran a la poesía.
    Así pues los temas principales que la película contiene son: la amistad, la falta de comunicación, y como no, la poesía...
    Todos los aspectos técnicos de la película son buenísimos: la escenografilla(con unos planos idílicos), la música, etc. ..Además, el club de los poetas muertos, también contiene frases y discursos muy elaborados. Tan elaborados que algunos cuestan de entender.
    Aquí algunos ejemplos (algunos sacados de Internet):
    Academia Welton digame. Si aquí está. Un momento. señor Nolant le llaman a usted es Dios y dice que debería haber chicas en Welton.
    Me interné en los bosques porque quería vivir con intención, quería beber toda la savia de la vida para desterrar todo lo que no fuera vida, y para no, al morir, descubrir que no he vivido.
    Sólo al soñar tenemos libertad, siempre fue así y siempre así será.
    La verdad es como una manta que siempre te deja los pies fríos. La estiras, la extiendes y nunca es suficiente. La sacudes, le das patadas pero no llega a cubrirnos, y desde que llegamos llorando hasta que nos vamos muriendo solo nos cubre la cara, mientras gemimos, lloramos y gritamos...
    Por todos estos motivos el club de los poetas muertos es una buena película que vale la pena ver.

    ResponElimina
  2. La pel·licula "El club de los poetas muertos" crec que és una pel·licula molt entretinguda i interessant a nivell de literatura ja que nombren a alguns autors coneguts i a frases o poemes molt importants durant el llarg de la historia. M'agradaria veure alguna altra pel·licula semblant a aquesta ja que crec que ens ajuden a veure la literatura i, alhora, l'assignatura més divertida.

    MGS

    ResponElimina
  3. El club dels poetes morts, una pel•lícula dirigida per Peter Weir als anys noranta, és un drama universitari on un grup de joves descobreixen un nou significat de la paraula ‘Carpe Diem’ a partir de la poesia.
    “Tradició, Honor, Disciplina i Excel•lència”, els quatre valors primordials d’una de les acadèmies més prestigioses dels EEUU, l’escola Welton. Ens remuntem a l’any 1959 on els fills de les famílies americanes creixien marcats pel conservadorisme moral de la societat adulta que regnava en aquells temps.
    Tot i així, Todd, Neil, Knox, Charles, entre d’altres, al començar un nou curs a Welton tenen com a professor de literatura John Keating, un exalumne del centre que a través d’uns mètodes poc convencionals els ensenya a descobrir la verdadera importància de la poesia. Basant-se en poemes de Walt-Whitman com Oh capità! El meu capità!, els explica el sentit de la vida des del punt de vista del tòpic Carpe Diem, aprendre a aprofitar el temps i perseguir tots els seus somnis, encara que això comporti trencar les regles del pensament formal i autoritari de l’època. A partir de les seves classes aquest grup d’amics decideixen organitzar uns rituals nocturns en unes coves prop del col•legi per quedar lliures de prejudicis i no sentir-se oprimits. És tan gran la llibertat amb què poden expressar-se en aquestes reunions que reemplacen els valors de Welton per ‘Trapalleria, Horror, Decadència, Mandra’.
    Guardonada amb un Òscar, dotada amb uns plans d’imatge de gran qualitat, acompanyada amb l’exquisida música dirigida per Maurice Jarre i sobretot, amb un final trencador, aquesta pel•lícula ha aconseguit que milions d’adolescents reflexionem sobre quin és paper que tenim en aquesta vida i aconseguim entendre que la felicitat la podem trobar en infinitats de llocs, però sobretot que la felicitat permanent que ens omple més és la de seguir el què et demana el cor.

    Maria Ballabriga i Costa.

    ResponElimina
  4. "El club de los poetas muertos" és una pel·lícula que està molt bé per veure a classe ja que ens dóna a conèixer altres poetes i escriptors importants dels quals no havíem sentit a parlar. A més, un dels temes principals és la poesia. Com ha dit MGS, aquest tipus de pel·lícules ens ajuden a aprendre noves coses i a trencar amb la rutina de treballar sempre amb el llibre.
    Tot i que a la majoria de gent li ha agradat molt, jo, personalment, no l'he trobada tan bona perquè hi ha altres tipus de pel·lícules que m'interessen més. Tot i això, ha estat entretinguda i les imatges que han ensenyat dels paisatges han estat impressionants.

    Aina Espuña

    ResponElimina
  5. He trobat molt interessant la pel•lícula que hem vist a l’hora de classe de literatura castellana, “El club de los poetas muertos”. L’obra es centre en un grup de joves de més o menys la nostre edat, en què amb l’arribada d’un nou professor, aprenent a apreciar i valorar la poesia d’una altre forma, ja que els mètodes que utilitza aquest nou professor són fora del normal. En el film es veuen reflectits molt aspectes que avui també poden succeir com per exemple la falta de comunicació, el suport entra companys i amics en moments difícils, etc.
    Valoro positivament haver passat aquesta pel•lícula, perquè és una forma diferent de treball a l’hora de classe i també ens ajuda a endinsar-nos més en aquest món de la literatura.

    Aina Planas

    ResponElimina
  6. "El club de los poetas muertos" és una pel·lícula que ens mostra diferents temes, que avui en dia ens afecten als adolescents, tan com la comunicació entre pares, fills i professors. En aquesta pel·lícula podem veure que és un dels temes principals que giren entorn del seu argument juntament amb el tema de la literatura, ja que al llarg de la história citen diferents poetes i escriptors imporants i se'ls dona a conéixer.
    Crec que és una pel·lícula molt bona, tant a nivell argumental com a nivell escenogràfic, perqué ens mostra uns paisatges, primers plans, imatges etc. impressionants.

    CSD 4rt A

    ResponElimina
  7. Air et vaig enviar el comentari però com que no se ben be si el vas rebre.. tel torno a enviar. Sóc la Berta Gonzàlezo GSB

    Estic d’acord amb el comentari de dalt de la meva companya respecte a que fa més amè l’aprenentatge de la literatura en aquest cas o qualsevol altre el fet de complementar-ho amb pel•lícules.

    En aquest cas el club de los poetas muertos té un missatge interessant i un aprenentatge positiu respecte a la literatura, ja que actualment la societat d’avui associa literatura amb avorriment. A partir de personatges totalment diferents de caràcter però amb dos aspectes en comú entre ells, per una banda el interès d’aprendre d’una forma molt diferent a la que estan acostumats i la curiositat per la literatura i per altre banda les relacions que mantenen amb els seus familiars ja que sols es limiten en relació als somnis que els propis pares volen pels seus fills i no que els seus fills vulguin. Fins a tal punt on el vincle professor alumne arriba a assolir més pes, tal com queda reflectit al final de la pel•lícula.
    A nivell tècnic si la tingués que enumerar del 1 al 10 li posaria un 9 perquè tots els paisatges que hi surten són realment de postal.

    ResponElimina
  8. Crec que el fet de mirar la pel·lícula "El club de los poetas muertos" ha estat molt encertada, perquè tracta el tema de la poesia des del punt de punt de vista d'uns estudiants. A més tracta altres temes importants com són la família, el professors i la comunicació entre ells que no sempre és fàcil.

    A més ajuda molt el fet que apareixen un paisatges i uns primers plans que estan molt ben trobats i són impresionants.
    Crec que cal valorar de manera positiva aquesta activitat perquè és una forma diferent de treballar durant una semana d'activitats que segurament no haguéssim pogut avançar matèria i aquesta pel·lícula ens ha ajudat a conèixer nous poetes.

    Laia Badia

    ResponElimina
  9. El Club de los Poetas Muertos”, és la pel•lícula que hem vist a les hores de llengua de la setmana passada, aquest ha set el segon cop que l’he vista, però la veritat és que no me’n recordava massa. Només tenia present que tractava d’un professor que intentava fer aprendre poesia a els seus alumnes d’una manera diferent, trencant pautes de l’escola tradicional. Això va ser el que em va cridar l’atenció, l’amor que sentia el professor en poder ensenyar els seus alumnes d’una forma tan diferent. Ell els hi ensenyava a estimar la poesia, a tenir criteri propi i a perdre la vergonya.
    Penso que en aquest film es reflecteixen diferents aspectes que cal remarcar, com per exemple, la comunicació, entre pares i fill, que podem veure que és molt escassa, i la comunicació entre professors i alumnes, que comprovem que hi ha més confiança. Arribem a la conclusió que sempre és millor parlar i expressar els teus sentiments, en comptes de calla i obeir.
    Estic d’acord amb l’Aina Espuña i MGS, que diuen que és una forma diferent de fer la classe, més entretinguda i que podem aprendre de manera més interactiva.
    En conclusió valoro aquesta pel•lícula de manera molt positiva.

    Andrea Bach V

    ResponElimina
  10. Aquesta última setmana hem estat mirant la pel·lícula de "el club de los poetas muertos" a les hores de català i castellà.
    Com han dit ja alguns dels meus companys anteriorment, aquesta pel·lícula tracta d'una colla d'adolescents de mitjants del segle XX que van en una escola prestgiosa d'Anglaterra on els valors principals són: Tradició, Honor, Disciplina i Excel•lència.
    El professor de literatura els ensenya d'una manera especial i els fa adonar del valor de la vida a partir de cites tan conegudes com el Carpe Diem.
    Crec que és una bona pel·lícula de cara a donar-te compte del que de veritat importa a la vida, lluitar pel que de veritat importa, saber-te imposar davant de qualsevol obstacle...
    També ensenya el valor que té una bona amistat.
    Estic totalment d'acord amb la opinió de l'Aina Espuña quan diu que els paisatges que fan servir durant tota l'obra són preciosos i fan que la pel·lícula tingui un encant molt especial.
    En definitiva, m'ha agradat molt aquesta pel·lícula tant per la manera com està gravada, com pel quèe t'ensenya, que en el nostre cas és el que de veritat importa.

    MartaCC

    ResponElimina
  11. En aquesta pel·lícula titulada “El club de los poetas muertos” hi ha molts aspectes a destacar. Mai havia vist una pel·lícula on l’argument fos semblant a aquesta, que tractés d’un grup de companys internats a una escola que fan el possible per llegir poesia d’amagats. L'obra en general tracta sobre la literatura.
    En molts moment de la pel·lícula es veuen paisatges realment bonics, i es nota que aquell internat és de classe alta. Crec que els personatges enquadren molt en l’argument, perquè del grup d’amics, sempre hi ha un que és o es fa el més valent, com és el cas de Charles que es expulsat. També hi ha el cas d’en Neil, que principalment el seu pare, no li deixa complir el seu somni, fer una obra de teatre i dedicar-se a això i l’obliguen a estudiar.
    Una de les imatges que m’han impactat més és quan en Neil es posa la corona que havia fet servir en l’obra de teatre, davant la finestra oberta, tan sols amb l’expressió d’aquella cara, d’aquella mirada, es pot veure que ell ho donaria tot per el teatre, però com que veu que li es impossible, s’acaba suïcidant.
    S’han vist nous autors importants com citaven anteriorment i penso que això també és un aspecte important. La veritat és que d’aquesta pel·lícula m’esperava molt menys, em pensava que no seria interessant i és tot el contrari.

    Guillem Saborit Ripoll

    ResponElimina
  12. Les classes de català i castellà de la setmana passada les varem dedicar a mirar la pel•lícula “El Club de los Poetas Muertos”.
    La pel•lícula tracta sobre un grup de joves que estudien a una escola d’alt prestigi anomenada Welton. La educació que reben a la escola Welton, es molt estricta i els objectius finals de cada alumne són escollits per els seus pares deixant els nois sense el dret d’escollir el que volen fer de gran o al que es volen dedicar.
    Els temes que es tracten generalment en aquest film són: la literatura, la comunicació entre alumnes-pares-professors i l’anomenat “Carpe Diem”.
    La majoria dels alumnes que estudien a la escola Welton tenen mala relació amb els pares ja que tenen poc contacte amb ells i els seus pares li donen més importància al futur dels seus fills que la seva pròpia felicitat o vida, això fa que els alumnes tinguin més bona relació amb el nou professor de literatura John ja que fa les classes d’una manera diferent i els joves aprenen d’una forma més divertida. El nou professor de literatura, en John, els vol fer entendre que s’ha de viure amb Carpe Diem, vivint el moment i fen el que desitges en el mateix instant.
    La pel•lícula, en molts moments mostra imatges impactants de paisatges molt bonics i això fa que tingui un cert nivell de escenografia.
    Personalment m’ha agradat molt, és de les poques pel•lícules que he vist sobre literatura i se m’ha fet molt entretinguda i en cap moment he pensat que era avorrida o espessa.

    Arnau Saborit i Ripoll

    ResponElimina
  13. Durant tres hores de classe de llengua catalana i llegnua castellana hem estat mirant la pel·lícula "El club de los poetas muertos". Aquesta pel·lícula tracta de que un nou professor de llengua arriba a una escola on l'honor i prestigi dels que hi van és mol alt. Aquest professor però, utilitza uns mètodes d'ensenyança diferents dels altres i de lo "normal". Tot i que al principi els alumnes el veuen com una persona rara en ella mateixa i estúpida, de mica en mica van veient la importància dels coneixements que els ensenya i com ho fa, i reflexionen molt sobre la poesia.
    Un grup d'amics formen un club propi on la poesia és el tema principal. Aquests van cada dia a una espècie de cova on passen l'estona i es dediquen a llegir poesia. Després d'això sembla qe estiguin revolucionats per culpa d'aquest professor ja que els ha donat i fet creure uns ideals qe no són propis de l'escola. Un d'ells, en Neil, té un somni, ser actor de teatre, però el seu pare no ho vol permetre i li prohibeix. Dies després, ell actua en una obra amb el paper principal. La seva família no li deixa triar el seu futur i l'obliguen a que ha d'estudiar medicina. Ell, rebutjant a aquesta idea i destruint també el seu somni es suicida.

    Personalment és una pel·lícula que m'ha agradat bastant ja que ens mostra el valor de l'amistat, la força de l'amor, la lluita per el que un vol, una diferents manera d'ensenyar, etc. A més a més el lloc era molt maco perquè podíem comprovar com els paissatges eres espectaculars.
    Al mateix temps, com que els estudiants també s'acosten a la nostra edat, ens fa reflexionar en situacions semblants i possibles.

    Paula Oliver Soley

    ResponElimina
  14. La setmana passada, els alumnes de 4rt varem mirar “El club dels poetes morts”, la pel•lícula de Peter Weir que tracta sobre un grup de futurs universitaris que van a una escola privada d’alta societat anomenada Welton, on preparen als alumnes per a un futur extremadament bo, tot i que no voluntari. Aquests nois, davant l’arribada d’un nou professor (Kitty), aprenen molt sobre la poesia i els valors de la vida. A més els parla de l’anterior existència d’un grup anomenat “club dels poetes morts”. Els nois amb la il•lusió i l’interès que el nou professor els ha fet agafar per la poesia, formen aquest club de nou. Durant les nits llegeixen poesia, fumen i beuen i el seu lema es converteix en “Carpe Diem” és a dir Viu del moment. Aquesta etapa de la pel•lícula simbolitza llibertat, llibertat paral•lelament a una escola totalment estricta i tradicional.
    De totes maneres, tots aquests nois tenen molt males relacions amb els seus pares, i això es reflecteix quan Neil, després d’una obra de teatre es suïcida, fart de no poder expressar el que sent i de no poder complir el seu somni. Això fa que immediatament, es produeixi una revolució per part dels professors. Aquests s’assabenten de l’existència del club dels poetes morts i culpen de tot al professor Kitty. Dos alumnes donen suport al professor, no obstant, acaben despatxant-lo, encara que amb un comiat molt bonic per part dels seus alumnes.

    Personalment és un estil de pel•lícula que m’ha agradat molt. Té certa lentitud, no obstant, a part de que els protagonistes són de la nostra edat aproximadament cosa que fa que ens sentim identificats en certa manera, la pel•lícula té un significat de fons que s’intenta transmetre a l’espectador. Ens mostra el valor de la vida, de poder realitzar el teu somni i per tan aconseguir sentir-te realitzat.
    M’agradaria dir que estic d’acord amb alguns dels meus companys respecte a que està bé variar d’estil de classe ja que és una manera d’aprendre més entretinguda.

    Elena Canal

    ResponElimina
  15. Tal com han dit els companys de classe que han comentat en aquest bloc, els alumnes de quart vam mirar la pel•lícula “El club de los poetas muertos”. Es tracta d’un film ambientat a Estats Units, concretament a l’escola Welton, a finals dels anys cinquanta.

    Els alumnes d’aquesta escola són de famílies conservadores i adinerades que volen una educació que condueixi els seus fills a les universitats més prestigioses del país, com ara Harvard, Yale o Princeton. Els conservadorisme de l’escola es trenca quan John Keating, professor de literatura, comença a impartir classes en el centre. Aquest basa les seves classes en Carpe Diem (viu el moment) i utilitza mètodes poc convencionals que desperten l’interès per la poesia, i en general, pel saber dels seus alumnes.

    A part de l’argument magistral, la pel•licula presenta uns paisatges espectaculars semblants als que hom pot veure a Escòcia.

    Aquest film t’ajuda a reflexionar i pensar què és el que de veritat vols. Trobo interessant que es faci a partir del vers, ja que avui dia llegir poesia no és molt comú en els adolescents i aquest s’acostuma a relacionar amb l’avorriment.
    Des del meu punt de vista tothom hauria de visualitzar aquesta pel•lícula per així aprendre a estimar la literatura, a sentir-la, enlloc d’estudiar-la.

    Marta Tañà Homs

    ResponElimina
  16. La pel·lícula "el culb de los poetas muertos" m'ha agradat molt.
    En primer lloc m'ha agradat perquè el món on viuen els nois de la pel·lícula és totalment diferent a aquell en el qual vivim jo i la gent de la meva edat.
    Aquests nois viuen en un món on el que pensen i creuen els adults és el que s'ha de fer i obeir.
    Tant pares com professors manen, i els alumnes no tenen valor per plantar-los cara.
    El professor nou, el sr. Keating, els ensenya a pensar per ells mateixos, a fer el que ells realment desitgen, i això els fa créixer i afrontar-se a les seves pròpies pors.

    Berta Font Cunill

    ResponElimina
  17. La pel·lícula “El club de los poetas” es una pel·lícula molt ben elaborada com diu l’Ignasi Bofill que es basa en el tema de la poesia. Tot i que el principal tema es la poesia hi ha diversos aspectes a destacar com la relació entre pares i fills que gairebé és nula, la felicitat i la unitat del grup d’amics i l’amistat o relació entre alumnes i professors. Jo personalment no havia vist mai una pel·lícula semblant a aquesta i m’ha sorprès molt que els alumnes fessin tant de cas als seus pares. El que també m’ha sorprès molt ha estat que el protagonista de l’obra de teatre arribi fins al punt de suïcidar-se. Personalment jo no podria estar durant tot un curs tancat en un internat com aquest.

    Nil Vidal

    ResponElimina
  18. "El club de los poetas muertos", és una pel·licula on es pot veure que les persones riques, fan anar els alumnes a unes escoles de privilegiats, perquè així quan surtin d'allà, aniran a les millors universitats que hi pugui haver.
    Tots els alumnes han de ser obeïts per els pares i els professors.
    Però el professor Kity, ajuda als alumnes a reflexionar sobre el que ells volen fer. A més a més els explica que hi havia un grup que es deia el club de los poetas muertos, i uns quants alumnes van voler fer el mateix, i a les nits anaven a una cova on hi podíen beure, fumar, cantar, llegir, etc. és a dir "carpe diem", que vol dir viure de l'actaulitat.
    A mi, aquesta pel·licula em va agradar, ja que no havia vist mai una pel·licula d'aquets tipus, i aprens a viure de la vida en què estàs vivint.

    Gerard Cabanas

    ResponElimina
  19. Durant el transcurs de la setmana d’activitats als alumne de quart de secundària de l’escola sant miquel dels sants vam veure una pel•lícula sobre la literaratura, El club de los poetas muertos.
    Personalment em va agradar molt i va ser una pel•lícula molt interessant on es veien reflectits els sentiments de frustració i timidesa dels alumnes d’una escola molt estrica, on la disciplina i el treball eren el més important. Els pares dels alumnes ja decidien que faria el seu fill i això provocava que el fill es tenques molt i no pogués expressar el que de veritat sentia, l’amor cap a l’art (exemple).

    A.Boza

    ResponElimina
  20. La pel·licula vista a la classe de llengua castellana, titulada "El Club de los poetas muertos" reflexa la dificultat dels protagonistes a fer el que desitjen. Els pares trien la professió dels fills, l'escola on van i el que han de fer. Això queda demostrat quan un d'ells vol fer teatre, els pares es negen rotundament i li diuen que ell ha nascut per una altra cosa.
    Tot comença quan un professor els diu que han de pensar en ells mateixos també, que no tot són els estudis i els explica el significat del "Carpe Diem", també els parla del Club dels Poetes Morts. Això crea un clima de tensió dels professors envers Kity fins que el fan fora.

    És dur pensar que hi ha pares que creuen que aquesta és la millor manera d'educar els fills i que siguin alguna cosa important en el futur.


    Marc Coll i Casellas

    ResponElimina
  21. "El club de los poetas muertos" és una pel•lícula realitzada el 1989 pel prestigiós director Peter Weir, famós per pel•lícules com ‘’Master and Commander’’, és un film de gènere dramàtic i universitari. Està protagonitzada per Robin Williams i varis actors joves com Ethan Hawke.
    Va ser una producció que va tenir un gran èxit i que va guanyar entre altres premis un Òscar.
    La pel•lícula se situa en una conservadora i estricte escola, on un dia arribar un professor de literatura nou, que ensenya d’una manera diferent als seus alumnes. El professor motiva als seus alumnes perquè s’enfrontin els seus problemes i que tinguin el suficient valor per canviar la seva vida i així d’aquesta manera fessin el que ells vulguin i desitgin.
    El club de los poetas muertos és una gran pel•lícula, molt ben realitzada per l’època, amb un gran missatge en reivindica com era la societat en aquells anys, m’ha sorprès molt positivament ja que el títol em sonava molt i per es m’esperava que fos tan bona.

    Maurici Erra

    ResponElimina
  22. “El club de los poetas muertos” és la pel•lícula que varem veure per la setmana d’activitats a les hores de català i castellà. Una pel•lícula que generalment crec que ha agradat a tothom i mes els que els hi agrada la literatura, perquè el professor kitty, un dels personatges de literatura en una escola privilegiada on els alumnes nomes tenen una opció per estudiar la qual és treballar al màxim per treure un gran rendiment acadèmic. Dons aquest professor els explica la seves classes d’un punt de vista diferent. Per kitty es molt important els poema Oh, capitan, mi capitan , fet que li agrada que li diguin “capitan”. També els i ensenya el “carpe diem” viu del moment, que amb un dels alumnes ho entén tan bé que per fer el que ell vol s’acaba suïcidant, perquè els seus pares no li deixen fer el seu hobby preferit que és el teatre.

    Pere Casanova

    ResponElimina
  23. Personalment la pel•lícula “El club de los poetas muertos” de Peter Weir m’ha agradat.
    Ja que ensenya la disciplina de una escola molt conservadora i prestigiosa dels Estats Units anomenada Welton que valorava molt la tradició, l’honor i la disciplina. També ensenyava com els pares dels joves alumnes ja havien triat com seria la vida del seus fills en el futur sense que ells poguessin tenir cap opinió ni podrien realitzar els seus somnis, però el professor Keating (Robin Williams) els ensenya a viure i aprofitar el moment en què estan (Carpe Diem) i tenir una altre visió de la vida gràcies a la literatura i la poesia d’altres èpoques, per això tornen a fer que el club dels poetes morts torni a aparèixer cosa que els motiva per seguir endavant.
    Penso que hi ha una gran qualitat en la imatge ja que ensenyen paisatges espectaculars i amés hi ha més d’un significat de fons que la pel•lícula intenta transmetre als espectadors, com ara el valor de l’amistat, la voluntat, i els desitjos que no es poden amagar (Com l’amor al teatre que sent Neil però no pot arribar a ser un actor perquè els seus pares volen que tingués una feina molt prestigiosa.
    Penso que es molt interessant com en Sr. Keating fa les classes, d’una manera molt dinàmica i res semblant a les dels altres professors del moment, és a dir, no només estudiar els llibres que se’ls dona, sinó entendre-ho i sentir-ho.

    A. von Arend

    ResponElimina
  24. "El club de los poetas muertos",és una pel·licula basada en escoles d'alt privilegi on la llibertat personal, la manera de ser, i definitivament el crexiement com a persona, queda en molts casos restringit per les habilitats personals que l'obliguen a fer només aquella cosa, o també per la voluntat parental.
    Aquesta pel·licula el que si més no intenta fer veure a un púlblic estàndar és terme del Carpe Diem , cosa que nega tots els arguments anteriors; la pel·licula reflexa el canvi de personalitats dels personatges, cada cop més lliures, que amb unes reunions nocturnes, van perdent la vergonya i van guanyant la capacitat de expresar-se.
    En conclusió podem dir que la pel·licula mostra la manca de comunicació entre els pares i els fills, que causa aqusta relació tant freda entre uns i altres.
    Finalment crec que és una bona pel·licula, molt recomanable, i que crec que s'hauria de continuar passant en els cursos següents.

    PSS

    ResponElimina
  25. Fa uns dies, les classes de català i castellà les vam dedicar a veure la pel·licula "El club de los poetas muertos". Tracta sobre un grup de nois de una escola elitista, a partir de un professor amb mentalitat diferent a la de la resta del profesorat, comencen a tenir pasió per la poesia i creen un club per lleguir poesia. És una pel·licula que em va sorpendre, ja que n'havia sentit a parlar i deien que era molt aburrida, però a mi m'ha interesat molt i penso que és bona, encara que la qualitat de la pel·lícula revela que es una pel·lícula de fa 20 anys. A més, els protagonistes, els actors Robin Sean Leonard i en Robin Williams són actors que ja havia vist amb anterioritat en altres perl·lícules o series, i m'ha sorpres veure'ls en aquesta pel·lícula, a més que fan un gran paper i actuen bé.
    Per la meva part, és una pel·lícula ben feta i que s'escau molt bé amb l'assignatura de català i castellà.

    Maria Casaacuberta i Vinyeta

    ResponElimina
  26. Celebro que a la majoria us hagi agradat la pel.lícula, però m'agradaria destacar algunes de les vostres opinions:
    L'Elena diu que és important variar la manera de fer les classes perquè és més entretingut l'aprenantatge
    La Marta T. diu que llegim poca poesia i ha estat una manera d'apropar-nos-hi

    L'Amy explica que entendre i sentir va més enllà d'estudiar. (bona reflexió)
    Em sorprèn que en Marc digui que troba dur que els pares pensin en el futur dels seus fills, em sembla Marc que m'has d'aclarir aquesta opinió. NO és lògic que els pares es preocupin pel futur del seu fill?
    També en Nil V. ens fa saber que no li agradaria estar en un internat com el de la pel.lícula. Em sembla que a molts de vosaltres tampoc, oi? Però m'agradaria, també que m'aclarissis perquè dius que et sorprèn que els alumnes facin tant cas als pares, és que no s'ha de fer cas del que diuen els pares?
    Bé, per acabar em sembla que aquesta pel.lícula ens ha ajudat a pensar i a reflexionar sobre la importància de la comunicació, de l'amistat i de la poesia, of course!

    ResponElimina
  27. La pel.licula "El club de los poetas muertos" que varem veure fa poc, crec que va ser bona eleccio per part del professorat encara que sigues un xic vella, no es aburrida i es un clar exemple de que si la teva vida no te sentit perque no pots fer el que a tu t'agrada, pots arribar a situacions extremes com el protagonista que es suicida ..
    Aquesta pel.licula ens ensenya quatre valors importants que son Tradicio, Honor, Disciplina y Excelencia arrant d'aixo tambe podem trobar el topic "Carpe diem" que significa gaudir els plaers de la vida deixant a un costat el futur, es una pel.licula super didactica i que va be que ens l'agin posat perque em reflexionat sobre la vida i l'error que no podem cometre que es deixar pasar el temps sense donar-li importancia, que de vegades jo soc el primer de cometrel ... pero cada vegada ho vaig mirant tot diferent el problema es que en algunes ocasions m'enadonu quan ja es massa tart:(

    no e ficat accents per si t'has adonat i hi han faltes pero es que tinc pressa i estic estudiant per l'examen que tenim dema mb tu.

    E.A.P

    ResponElimina
  28. La meva opinió sobre aquesta pel•lícula, es que, hi pots trobar diferents conceptes, com ara el respecta en vers els professors, els pares i els alumnes en general, el valor i lleialtat com per exemple quan el noi tímid puja a la taula per fer veure al professor que ell creu que no a set el culpable de la mort del noi.
    Aquesta pel•lícula veritablement el final marca molt, ja que no t’esperes la mort de l’alumne. Aquesta pel•lícula el que vol transmetre es que sempre has de seguir els teus somnis, que has de lluitar per ells, i no deixa pedrals mai, perquè si els perds no seràs feliç, també el professor que ensenya a els alumnes a veure la vida en aquest punt de vista diu una frase molt concreta que es: “carpe diem”, que vol di aprofita la vida al màxim.
    La pel•lícula a estat be, però es una mica dur el final. Però però per lo altre crec que l’argument d’aquesta pel•lícula esta molt be i es molt original.


    Erola Vila Guiteras

    ResponElimina
  29. La pel·lícula 'El club de los poetas muertos' és una pel·lícula de la que no havia vist, ni n'havia sentit parlar-ne.
    Quan em van dir que començavem a veure aquesta pel·lícula, vaig pensar que sería molt aburrit, però a mesura que la vaig anar veient em va anar agredant, era interessant. Un colegi molt tradiccional, en que els professors són molt durs i quan el professor de literatura es jubila, hi entra un ex-alumne com a professor que pensa diferent dels altres professors i pares i que vol ensenyar als seus alumnes a que pensin lliurement, i que aprofitin el moment, d'aqui ve el 'carpe diem' tan famós. Els alumnes acaben confian més amb aquest professor que trenca la rutina de les classes i a més és divertit que no pas amb els altres.
    Hi surten diferents valors: com el de l'amor, el de la por, el de la timidesa... i diferents maneres de veure les coses.
    Els protagonistes, un grup d'estudiants del colegi acaben posan en marxa un antic club que el seu professor havia fet, on es llegeix i s'improvitza poesia.
    La meva valoració de la pel·lícula és bona, encara que el final no em va agredar.

    Meritxell Rafart i Riqué

    ResponElimina