dissabte, 10 de gener del 2009

LA LLISTA DE SCHINDLER

Amb els alumnes de 4t veurem la pel.lícula la LLista de Schindler, En aquest video hi trobareu diverses escenes de la pel.lícula ben suggerents.

22 comentaris:

  1. Jo penso que aquesta pel·licula "La llista de Schindler" tracta molt bé el tema dels camps de concentració. T'ensenya tots els processos: els getos, els viatges cap al camp, l'arribada i la vida dia a dia en general en els camps de concentració. Una de les coses que m'ha impacatat més de la pel·licula són els motius pels quals mataven al jueus, crec que era totalment injust. Per una altra banda també m'ha agradat molt l'homenatge i el canvi de color de la part final de la pel·licula.

    Marta Gañarul Saborit

    ResponElimina
  2. Tot i les tràgiques escenes que hi ha al llarg de la pel•lícula, com ara la mort de persones a l’atzar amb un únic fi de distracció, penso que és molt bona ja sigui pels decorats, els diferents plans d’imatge que s’hi poden observar, els personatges i el realisme que s’hi plasma al llarg de tota la pel•lícula. És una bona forma d’homenatjar a totes aquelles persones que van patir aquest racisme en aquells anys. I també d’explicar-ho o donar-ho a conèixer als que no ho vam viure.

    Sens dubte el que ma impressionat més és l’escena on els nens desesperats busquen un lloc on amagar-se, fins i tot a dins les latrines.

    BertaGS

    ResponElimina
  3. La pel•lícula m'ha impressionat molt, ja sigui perquè es veuen directament les tragèdies i les humiliacions per les que van passar els jueus quant els nazis els van tractar de raça inferiors...
    Tot i això, hi va haver persones com Shindler, que van aprofitar la seva situació i el seu poder per salvar a milers de jueus.
    El que més em va sobtar, va ser que, al final de la pel•lícula Shindler, es lamenta perquè no va salvar a més persones, desprès de l'esforç que va fer.

    També em sa impressionar molt la mostra de tendresa que va mostrar Shindler a la criada de l'Aumunt, on ella es va pensar que se'n volia aprofitar i ell li va dir: "no es esa clase de beso"

    MireiaFP aSM

    ResponElimina
  4. Personalment crec que "La llista de Schindler" és una pel·lícula que deixa empremte, ja que en aquest film Steven Spielberg mostra la cruel realitat dels camps de concentració. Spielberg per tal de poder donar credibilitat aquest film juga amb els colors i amb els decorats, com per exemple amb el vestit vermell de la nena jueva. Una part molt important són els personatges, ja que cada un te el seu propi caràcter i actuen amb una gran professionalitat. Un cop has acabat de mirat la pel·lícula, et fa valorar més la teva existència i les qualitats de vida que vivim actualment, ja que si les comparem amb la vida que portaven els jueus és un paradís. Una de les parts més emotives del film, és el final quan els actors i els supervivents jueus fan un homenatge a Schindler.
    Sincerament és una de les millors pel·lícules que he vist mai.

    LydiaMV

    ResponElimina
  5. Personalment, trobo que la pe.licula: La lista de Schindler, és força dura, però reflexa totes les injustícies del moment. Tant la matança de persones totalment inocents com la manera que tenien els oficials nazis de que els jueus, passesin moments molt durs.
    M'ha agradat molt, la manera d'enfocar la pe-licula en blanc i negre i que només hi sortisin dues imatges amb color: la nena del vestit vermell simbolitzant l'esperaça i la desperació i l'espelma.

    Suposu que tant a mi personalment, com a totes les persones de la classe, ens ha impactat molt la pel.lícula, tot hi que la vaig trobar molt bona.


    Ivette Callis

    ResponElimina
  6. Sens dubte crec que "La llista de Schindler" és una pel·licula que et transmet d'una manera molt semblant, per no dir idèntica a la realitat, tota la crueltat que va caracteritzar aquells anys.
    Dues de les escenes que més m'han marcat és quan els jueus enginyen mil i un amagatalls per poder-se amagar als getos i no ser descoberts. Per altre banda, Schindler, ho dona tot per aconseguir salvar el màxim nombre de jueus quan els traslladan cap a Auswitch, i endurse'ls a la seva fàbrica, finalment es panadeix de no haver-ne salvat els suficients.

    Sincerament penso que és una de les millors pel·licules que he vist, i és tot un detall com a reconeixement per totes les persones que el seu dia van tenir que passar per alguna de les situacions que s´hi reflecteixen i un fet impresionant és que els noms de tots els personatges fossin reals.

    AinaPS

    ResponElimina
  7. Principalment puc dir que la película "La lista de Shindler" m'ha fet adonar de que hi ha una cosa molt important davant de molts problemes que una persona pot tenir al llarg de la vida, aquesta és la supervivència, lluitar pel teu objectiu i mantenir-ho. A la película podem veure els plors, gemecs i tristesa a cada un dels personatges jueus, fins arribar a un punt de desesperació. Representa la mateixa persecució que van viure els jueus fa unes dècades. Dóna un afecte molt dramàtic ja que la matança com a font de distracció és màxima.
    Mostrar-ho en blanc i negre encara dóna més realisme, i les dues úniques escenes amb color són la de la nena del vestit vermell (esperança) i la llum de l'espelma (simbolitzant per a mi, el llarg d'una vida).
    M'ha agradat molt i la veuria més vegades. La recomanaria als següents cursos.

    Paula Oliver aSM

    ResponElimina
  8. Crec que "La lista de Shindler" és una de les pel·lícules on es veu més clarament la vida dels jueus a l'època de Hidler.
    La imatge que més em va impressionar va ser quan el nen es va posar a dintre d'una litrina per amagar-se.
    Abans de veure la pel·lícula, em pensava que Shindler era dolent, però en acabar-la de veure penso que moltes vegades en parlar dels camps de concentració i dels Nazis només es parla dels "dolents" i en canvi mai no es parla de la gent que com Shindler van jugar-se la vida i van gastar-se els diners per poder salvar el màxim de jueus possibles.
    La imatge que em va fer emocionar més va ser una de cap al final, quan Shindler se'n va de la fàbrica i els jueus li regalen un anell i ell encara sent que ha fet molt poca cosa i que podria haver-ne salvat uns quants més.
    Finalment, crec que el fet que estigui gravada en blanc i negre crea una sensació de més realisme i que les parts que són amb color (la nena i l'espelma) simbolitzen esperança.
    Personalment m'ha agradat moltíssim i potser la tornaré a veure. Recomano que sigui una d'aquelles pel·lícules clàssiques a 4t d'Eso.

    Marta CC aSM

    ResponElimina
  9. Segons el meu punt de vista crec que aquesta pel·lícula ens fa viure els sentiments que aquelles persones han viscut en aquell temps. Una de les coses que més m'ha impressionat de Shindler és que després de salvar totes aquelles persones, se sent culpable de no poder haver salvat més jueus. A més diu que amb els diners de coses que podia haver vengut i així podia haver salvat més persones. La pel·licula sens presenta el principi amb una flama que està amb color, després durant tota la pel·licula sens presenta amb blanc i negre, excepte una nena que porta un vestit vermell. Aquesta nena ens permet veure la personalitat del protagonista a través de les seves reaccions en aquest cas i altres escenes on es veu l'ajuda que ofereix el jueus, sobretot als nens. Una de les parts amb color de la pel·licula és al final on Shindler permet fer una festa jueva i es veu flames. Aquesta pel·licula m'ha agradat molt personalment i m'agradaria tornar a veure una altre pel·lícula sobre aquest mateix tema. En resum, recomano aquesta pel·lícula perquè ens fa veure la realitat d'aquells temps.

    Samah Moussaoui Oufrid

    ResponElimina
  10. La llista de Schindler és una pel•licula produïda el 1993. Una pel•lícula que narra l’intent d’extermini dels alemanys dirigits per Hitler als jueus, principalment, i la seva vivència als camps de concentració nazis. Schindler, alemany, salva més de mil jueus després de fer-los treballar a la seva fàbrica.
    Personalment, aquesta pel•lícula és una pel•lícula que m’ha marcat molt i m’ha sorprès molt ja que no em pensava que es va viure una vida tant dura als camps de concentració. La imatge que més em va impactar va ser quan van matar aquell home sense braç, ja que em va fer sentir molta prepotència, horror, i la violència. Aquesta pel•lícula és una pel•lícula molt trista i violenta i amb el color blanc i negre encara més. En aquesta pel•lícula es veu la manca de respecte als drets humans. La pel•lícula és molt detallada com es pot veure en l’escena en què Schindler es basteix i enfoquen amb pla detall els anells i el símbol nazi. També és una pel•lícula on es veuen perfectament en els dobles plans la vida de misèria dels jueus i la vida feliç dels alemanys. En general és una pel•lícula molt ben feta, els escenaris són molt reals, i la música s’ajusta molt bé al tema de la pel•lícula.

    NIL VP

    ResponElimina
  11. La llista de Schindler és una pel·lícula dirigida per Steven Spielberg i explica la història de Oskar Schindler, un empresari alemany que va salvar més de mil jueus en els temps de l'Holocaust.
    Personalment penso que la llista de Schindler és una pel·lícula que transmet perfectament el terror viscut en l'època dels nazis, reflecteix també l'horror viscut per els jueus tant amb escenes de pura violència i mortaldat, com en escenes on simplement una cara ho diu tot. Es pot apreciar amb facilitat la superioritat que sentien els nazis sobre els jueus, com per exemple, quan el comandant Amon Goeth es dedica a fer punteria amb els jueus del camp.
    El fet de que la pel·lícula sigui en blanc i negre penso que és important ja que sembla de l'època, i es dona molta importància a les escenes on apareixen colors, com les espelmes o el vestit vermell de la nena . Schindler va salvar a molts jueus donant feina per ells a la seva fàbrica, tot i així, ell sempre es va sentir malament per no haver pogut salvar-ne a més. Hi ha varies escenes que m'han impactat, una d'elles és quan mostra l'embogiment d'un soldat alemany, concretament quan estan cremant la montanya de cossos de jueus i ell comença a dispara els cossos morts i a cridar, i les altres són quan es veu en primer pla com disparen al cap a qualsevol jueu innocent.
    La llista de Schindler és una pel·lícula impressionant, reflecteix perfectament la realitat viscuda en aquells temps. Jo personalment recomano aquesta pel·lícula, és de les pel·lícules que et queden en la memòria.

    Guillem Saborit Ripoll

    ResponElimina
  12. La pel·lícula titulada "La llista de Schindler", es una gran filmació, ja que està molt ben treballada i la edició està molt ben aconseguida, ja que es juga molt amb els dobles plans, els contrastos, el color, etc..
    És una pel·lícula on es mostra la vida que van tenir els jueus davant la amenaça i el control dels nazis. A mi em va semblar una pel·lícula molt forta, però alhora molt bona.
    Ens mostren clarament com els nazis no tenien cap respecte sobre els jueus, que s'aprofitaven d'ells, els maltractaven, els utilitzaven i fins i tot els mataven tant sols per diversió.
    Al llarg de la filmació es veuen escenes impactants que mostren la por, l'horror i l'injust sofriment dels jueus davant dels nazis, ja que ells només ho feien per pur racisme.
    Però des de un altre punt de vista, es veu com també hi havien nazis que van lluitar per salvar vides de molts jueus que haurien acabat morts en els camps de concentració o simplement utilitzats per fer experiments o morts per diversió dels soldats nazis.
    Schindler era una bona persona, ja que gracies a la seva fàbrica va poder salvar moltes vides, tot i així s'en repentia de no haver-ne salvat més.
    Un dels moments més emocionants de la pel·lícula es quan apareixen tots els actors i les persones les quals representaven. És una escena que em va encantar. Veure les pobres persones que tot i haver patit al llarg de la seva vida, havien lluitat per seguir endavant i no s'havien rendit, ja que segurament tots intentaven aconseguir l'objectiu marcat: Viure, i escapar de l'infern.
    En conclusió: és una gran pel·lícula que recomanaria a tothom a partir de la nostre edat, més o menys, ja que es mostren escenes impactants. És una de les pel·lícules que mostren fets reals, que m'ha agradat més ja que esta molt ben aconseguida tant com a contingut com a edició.

    Arnau Saborit i Ripoll.

    ResponElimina
  13. La llista de Schindler, una de les pel•lícules que reflecteix amb més duresa el genocidi dut a terme pels nazis duran la segona guerra mundial (1939-1945). Mostra el sofriment, la marginació i l’extermini sofria per la comunitat jueva a mans dels nazis.
    Schindler personatge principal de la pel•lícula va ser capaç de salvar 1100 jueus gràcies a les empreses d’abastiment militar que va crear.
    Entre les escenes que més em van impactar va ser com una nena petita sense tenir la remota idea d’estar vivint en un moment de la història de la seva comunitat, que per ser diferents a uns altres sigui condemnada a morir i a ser cremada sense cap motiu, només per ser diferent.
    La pel•lícula estar feta en blanc i negre i juga amb els contrastos i en diferents plans per ensenyar-nos les dues cares de la pel•lícula, els jueus i els nazis, el sofriment i la crueltat.
    La pel•lícula em va demostrar la força dels jueus i els sentiments de supervivència i de lluita per aconseguir la seva llibertat, els drets que els hi van ser arravatats per una societat i política egoista, cruel, envejosa i odiosa cap a una societat superiors a ells.

    Alex BD

    ResponElimina
  14. La llista de Schindler, una pel·licula impressionant guanyadora de varis òscars, per a mi un dels films sobre l'holocaust més impressionant que he vist, es una pel·licula gravad amb blanc i negre una manera magnifica de remarcar i expresar amb més claritud les sombres de les mirades, sensacions i la foscor que envolta a seva vida; contrastant això, Steven Spilbeg utilitza la figura més innocent reflexada en el cos d'una nena vestida amb un vestit vermell, interpretant, així l'esperança, la il·lusió, i el timid record de vegades opac de les families i els bons moments dels presos.Dotada de ràpids canvis de plans entre la vida dels generals nazis i el poble jueu reprimit, enseña la deseperació i la resignació d'uns i l'alegria i la felicitat dels altres.
    Tot i això crec que el mé sorprenent és el final de la pel·licula on es fusionen el color i el so de una pregaria jueva mentre s'enfoquen els personatges reals de la pel·licula.
    Aquesta pel·licula pot o no pot agradar a l'espectador, però si que de segur, no el deixarà indiferent.

    Pol SS

    ResponElimina
  15. “La llista de Shindler” és una pel•lícula que reflecteix clarament la realitat, l’horror i la crueltat de l’holocaust. El seu director fa servir els canvis de plans com a recurs per plasmar am detalls els passos que van seguir els alemanys per exterminar i treure profit dels jueus.
    Shindler és un empresari alemany que com molts altres vol tenir un gran negoci i guanyar molts diners fins que se n’adona del què passa al seu voltant i intenta fer el possible per salvar la vida de 1000 jueus tot i que sempre li queda el remordiment de que podria haver salvat molts més. Crec que com Shindler hi devia haver molta altre gent que va ajudar als jueus arriesgan cada minut de la seva vida per la dels altres.
    Les escenes que m’han impressionat més són el de com l’Amon cada matí fa diana am els jueus del camp (la seva superioritat), quan cremen als jueus i això provoca una pluja de cendra i també els amagatalls dels jueus en el ghetto per por a la mort.
    Aquí es demostra la barbàrie de l’holocaust i del racisme ja que simplement per néixer jueu vol dir que no tindràs la possibilitat de viure.
    Crec que l’acabament de la pel•lícula de Spielberg és genial i mol ben pensada amés de tots els recursos que fa servir (fet de que la pel•lícula sigui en blanc i negre apart del vestit vermell de la nena i el de l’espelma, recurs que fa que ressaltin) per fer veure als espectadors l’horror de l’holocaust.
    En l’actualitat ens és impensable pensar que fa tan sols uns 70 anys passés tota aquesta mortaldat entre humans.

    Amy von Arend

    ResponElimina
  16. És una de les millors pel·lìcules que parlen sobre el teme del holocaust nazi mes improtants que he vist juntament amb el pianista una altre pel·lìcua molt ben acnoseguida. Peró crec que aquesta els aspectes tècincis dels doble plans, amb balnc i negre, el vestit vermell de la nena jueva, fa que sigui superior a la del pianista.
    Deixant a part aquesta comparació de les dues pel·ícules recoman-ho a qualsevol persona aquesta pel·lícula.

    Pere Casanova Navarro

    ResponElimina
  17. La llista de Shindler és una pel·licula que mostra els horrors, la fam, el fred... tot el que els jueus van arribar a suportar en aquests anys tan durs.
    Mostra de una manera molt directe la brutalitat dels soldats nazis, que sense cap compassió podien matar jueus simplement per diversió, la vida d'aquella pobre gent els importava ben poc.

    L'objectiu de Shindler, al principi de la pel·licula no era altre sinó que aprofitar-se de la situació per crear el seu negoci.
    Al principi intenta enriquir-se al màxim però amb el temps, comença a veure el que està patint aquella gent i cada cop sent més compassió. Al final salva a 1100 persones tot i que es penedeix de no haver-e salvat a més.

    És una pel·licula que m'ha impressionat força ja que es poden llegir i sentir coses sobre els camps de concentració, però fins que no veus unes imatges com les de la pel·licula no t'adones de com ho devia passar la gent.
    El fet que estigui en blanc i negre, ajuda a situar-te millor en el context del temps.


    Marc Coll

    ResponElimina
  18. La llista de Schindler és una pel·lícula que tracta de holocaust protegonitzada per Oskar Schindler que va salvar la vida de 1100 persones jueves, basada en la segona guerra mundial que va durar 6 llarguíssims anys sebretot pels Jueus (1939-1945).
    La pel·lícula dirigida per Steven Spielberg guanyadora de set oscars és un film impactant amb blanc i negre, plè de dobles plans, treball de canvis de plans i amb un plà general magnífic.
    Narra en primera persona la prepotència que van haver de viure els Jueus amb les lleis impulssades pels nazis i que reflecteix clarament que no els importava el que els passés als Jueus, de fet els nazis van fer marxar a tots als Jueus al barri del Ghetto dexant enrere les seves cases on havien viscut tota la seva vida i on havien viscut moments inolbidables, si algun Jueu no marxava cap al Ghetto seria executat per les forçes nazis de la zona.

    Jordi Autet Tuneu

    ResponElimina
  19. És una gran pel·lícula, es veu en blanc i negre per donar més dramatisme i per simular amb més credibilitat què va pasar llavors, el què els hi va passar va ser terrible i ho vol remarcar amb la terrible historieta de la nena de l'abric vermell, crec que representa la mort de tothom tant dels pobres nens com de dones i homes, es molt trist el que llavors passava, que uns pobres homes s'haguéssin d'alegrar de treballar sense cobrar, per assegurar que no els matessin, en definitiva és una gran pel·lícula que et fa pensar quina sort tenim.

    Carles Lim Canoura

    ResponElimina
  20. Bé, aquesta pel·licula em va, més que agradar ,impresionar ja que ens va mostrar a tots una visió del que realment va ser l'holocaust dels nazis als jueus.

    Oscar Shildler si realment va existir, és una persona a admirar ja que aprofita ser alemany i la ralació que té amb els nasis per poder salvar un grup de jueus i també per aconseguir fer molts diners. Res a veure amb alguns nasis radicals com Amon Goeth que es distreia fent punteria amb una escopeta disparant als jueus.

    Aquesta pel·licula n'estic segur que aconsegueix odiar als nasis a qualsevol persona amb criteri que la miri ja que hi podem veure la seva immoralitat en el fet de voler ser una ètina superior i eliminar tots el que ells consideraven inferiors com els jueus, els anormals,etc..

    Per sort el món ha canviat i ara no crec que ningú sigui capaç de matar tanta gent per demostrar que ells són superior envers tots els altres.

    CarlesVT aSM

    ResponElimina
  21. La mort en mans dels nazis de 10 milions de persones aproximadament va fer que el món sencer es mobilitzés. No només mentre la massacra durava, tal com va fer Irene Sendler, sinó també després que els russos i els americans arribessin al lloc del fets. Aquest extrem de desesperació, caos i por que havia perseguit la vida de moltes persones, va fer que un conjunt d’estats es comprometessin a vetllar pels drets dels seus ciutadans, signant la Declaració Universal del Drets Humans el 1948. No obstant, l’Amnistia Internacional presenta cada any un informa d’un gruix considerable en el que nomenen quins drets han estat violats i a on. Actualment, tenim un exemple molt clar sobre la violació dels drets naturals de les persones, l’enfrontament entre els israelians i els palestins que sembla que no té fi.
    D’aquestes massacres en quedaran sempre seqüeles, i en part és millor que quedem marcats i se’ns posi la pell de gallina només en pensar el que un ésser humà ha pogut arribar a fer, ja que si oblidem el passat probablement no sabrem de on venim i potser, algun dia, es cometi el mateix error.

    Marta Tañà Homs

    ResponElimina
  22. La Llista de Shindler, acompanyada per una espectacular banda sonora dirigida per John Williams, guanya una posada en escena més profunda que aconsegueix arribar a l’espectador i fer que aquest tingui els pèls de punta durant tot moment.
    Els contrastos d’escenaris que es proposen en la trama donen importància a la desigualtat que hi ha entre panorames alemanys i jueus, rics i pobres, poderosos i desgraciats. També es troben plans on s’enfoquen detalls simbòlics que ens aclareixen en quin moment determinat ens trobem.
    La gran qualitat de la pel•lícula et regala un viatge realista a la Segona Guerra Mundial, on t’adones que en una guerra no hi ha altra satisfacció que salvar la vida d’una persona.


    Maria Ballabriga Costa

    ResponElimina